IJsselmeervogels speelt kraker in de Betuwe

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels speelt zaterdag voor het eerst in de historie een competitiewedstrijd tegen FC Lienden. Die club is de competitie in de 2e divisie goed begonnen. Het won van FC Lisse en klopte afgelopen zaterdag Barendrecht na een 3-1 achterstand met 3-4. IJsselmeervogels heeft twee punten minder. Na de winst op Kozakken Boys volgde zaterdag een 2-2 tegen Achilles'29.
IJsselmeervogels en FC Lienden speelden twee keer een officiële wedstrijd tegen elkaar. In 2013 won Lienden de Super Cup voor amateurs ten koste van de Vogels. Na de 0-0 in de wedstrijd nam Lienden de strafschoppen beter. Twee jaar later was IJsselmeervogels in de eerste ronde van de KNVB met 3-0 te sterk voor de tegenstander van zaterdag.
Voor een aantal spelers van IJsselmeervogels is het duel tegen FC Lienden beladen. Ralph Hovestad, Marciano van Leijenhorst en Christian van Hussen speelden in het verleden voor de Betuwse club.
Bij FC Lienden spelen onder meer Nathan Bijl en Loed Keizer, die afgelopen seizoen nog voor Hercules speelden. Emilio Samseij en Jawad Bellassan kwamen deze zomer over van Magreb'90 en Danny van den Meiracker maakte in de laatste winterstop de overstap van Spakenburg naar Lienden.
Grote blikvanger bij die club is uiteraard Hans Kraay jr, die bezig is aan zijn tweede termijn op de Abdijhof. Tussendoor was de geboren Utrechter anderhalf seizoen trainer van het Veenendaalse DOVO.
Vogels-trainer Willem Leushuis kan zaterdag geen beroep doen op Ali Akla. De aanvaller werd deze week geopereerd aan zijn meniscus. Mike van de Laar en Achraf Nejmi zijn twijfelgevallen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.