Spakenburg en Magreb'90 wachten op eerste zege

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg en Magreb'90 hopen zaterdag op de eerste copetitiezege in de 3e divisie A. Beide ploegen spelen thuis. Spakenburg krijgt DVS'33 op bezoek, Magreb'90 ontvangt ODIN'59. In Veenendaal staat een heuse amateurklassieker op het programma: promovendus DOVO speelt tegen Quick Boys.

SPAKENBURG

Spakenburg-trainer John de Wolf kan nog niet beschikken over nieuweling Giovanni Gravenbeek. De verdediger heeft last van een blessure als gevolg van kunstgrasgewenning. Doelman Daan Huiskamp is geblesseerd. Tom Oostinjen en Tom Menting zijn op de weg terug. Oostinjen trainde donderdag voor het eerst volledig mee, Menting heeft inmiddels minuten gemaakt in het tweede.
Bij tegenstander DVS'33 spelen met Niels Buijtenhuis en Mike Ahrens twee spelers die vorig seizoen nog voor Spakenburg speelden. DVS-captain Dennis Hollart speelde de afgelopen jaren voor IJsselmeervogels.
Spakenburg wacht na twee gelijke spelen nog op de eerste overwinning. Om dat te bewerkstelligen is DVS'33 niet de ideale tegenstander. De Ermeloërs kwamen twee keer eerder op bezoek op de Westmaat; twee keer werd het 1-1. DVS begon het seizoen met een 1-0 nederlaag tegen DOVO, maar pakte een week later drie punten tegen ACV (2-0).

DOVO

DOVO - Quick Boys is het duel tussen de twee oud IJsselmeervogelstrainers Gert Kruys en Jan Zoutman. De ploegen spelen voor het eerst sinds 2004 tegen elkaar. Destijds troffen beide ploegen elkaar in de kampioenscompetitie van de hoofdklasse. De Katwijkers wonnen twee keer. Van de zes ontmoetingen op Panhuis won DOVO er slechts twee. Vier keer won Quick Boys.
In deze competitie heeft DOVO vier uit twee, Quick Boys haalde uit de eerste twee duels drie punten.
DOVO-trainer Gert Kruys heeft een volledig fitte selectie. Doelman Rodney Ubbergen zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit.

MAGREB

Magreb'90 moet winnen van ODIN'59 om niet al heel vroeg een staartclub te worden. De Utrechters hebben één punt, tegenstander ODIN staat op drie.
Magreb-trainer Jamal Yahiaoui kan weer beschikken over middenvelder Yassin Ouija, die terug is van een Spaanse stage. Paulo Bandeira zou een helft kunnen spelen, na een blessureperiode. Ook Nordin Bourazma is mogelijk weer inzetbaar. Verdediger Renne Donkor is geschorst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.