Instellingen

Dafne Schippers: "Ik heb geleerd van 2016"

UTRECHT - Dafne Schippers heeft geleerd van 2016. Toen kampte de Utrechtse atlete na de Olympische Spelen van Rio met een (bijna) burn-out. "Daarom heb ik nu na het WK een punt gezet achter het wedstrijdseizoen", zegt de wereldkampioene op de 200 meter donderdag in Utrecht. "Ik had misschien nog wel wedstrijden kunnen lopen, maar de pijp was leeg. Zowel fysiek als mentaal."
Die lege pijp was wel het resultaat van misschien wel haar beste seizoen ooit. Schippers prolongeerde haar wereldtitel op de 200 meter, en won op de 100 meter brons. "Ze zeggen altijd dat er blijven moeilijker is dan er komen. Dus is het wereldkampioen blijven wel erg bijzonder. En als je dan ook nog brons wint op de 100, dan heb je wel gelijk als je dit mijn beste seizoen ooit noemt."
Toch zag het daar lang niet naar uit. Onder leiding van haar nieuwe coach liep ze voorafgaande aan het WK voor haar doen slechte tijden. Maar ze heeft nooit getwijfeld of ze de goede keuze had gemaakt, toen ze van coach wisselde. "Ik heb daar altijd voor 100% achter gestaan. En als het om zulke kleine verschillen gaat als in de sprint moet je ook niet twijfelen, want dan gaat het zeker mis."
En dus het seizoen nu klaar, en gaat Schippers op vakantie. "Ik weet nog niet waarheen, maar ik ga volgende week weg." En daarma start de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarin het EK centraal staat. Of Schippers net als afgelopen jaar het indoorseizoen overslaat, is nog de vraag. "Daar gaan we ons de komende weken op beraden."

Dafne Schippers, in gesprek met Bert Kous

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.