Kelderman kruipt dichter richting 2e plaats in Vuelta

VEENENDAAL - Wilco Kelderman heeft een klein slagje geslagen in de Ronde van Spanje. In de bergetappe naar Santo Toribio de Liébana liep de Veenendaler van Team Sunweb 17 seconden in op Vincenzo Nibali, de nummer 2 van het klassement. Kelderman verloor slechts 4 seconden op klassementsleider Chris Froome.
De 18e etappe werd gewonnen door de Belg Sander Armée. De renner uit de ploeg Lotto-Soudal reed na een rit over 169 kilometer op het slotklimmetje weg van zijn Kazakse medevluchter Aleksei Loetsenko. De twee waren in de slotfase van de etappe ontsnapt uit een kopgroep van twintig renners, waarin ook de Nederlander Antwan Tolhoek meefietste.
De klassementsrenners finishten op ruim 10 minuten van de winnaar. Daarin reden Contador en Froome in de slotfase de groep favorieten aan gort. Kelderman en Zakarin hielden de schade beperkt. Dat lukte Nibali niet. De Italiaan moest passen op de laatste steile klim. In het algemeen klassement staat Nibali nu op 1'37 van Froome. Kelderman blijft 3e. Het verschil tussen hem en de 2e plaats van Nibali is nog maar 40 seconden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.