De Gendt wint in Vuelta, Kelderman houdt stand

VEENENDAAL - De Belgische wieIrenner Thomas De Gendt heeft de negentiende etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. Wilco Kelderman behoudt zijn derde plek in het algemeen klassement.
Kelderman gaf geen krimp, ondanks een aanval in de eindfase van onder anderen de afzwaaiende Spanjaard Alberto Contador. Hij kwam in het peloton aan, op 12.15 minuten van De Gendt die nu in alle drie grote rondes een etappe heeft gewonnen. De leiderstrui bleef in het bezit van de Brit Chris Froome. In de top tien van het klassement veranderde niets.
De Gendt was in de boeiende finale de sterkste in een lange sprint van een kopgroepje van negen renners. Hij verwees de Colombiaan Jarlinson Pantano naar de tweede plek. De Spanjaard Ivan Garcia kwam als derde over de finish.
Deze negentiende etappe voerde het peloton van het natuurpark Redes naar Gijón, over een afstand van 149,7 kilometer. Zaterdag wacht het peloton nog een loodzware bergetappe, met onder meer de beklimming van de gevreesde Angliru aan het slot van deze beslissende rit. Op zondag volgt de traditionele 'optocht' naar Madrid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.