Wilco Kelderman raakt podiumplaats kwijt in Vuelta

VEENENDAAL - Het is Wilco Kelderman niet gelukt om op het podium te eindigen in de Ronde van Spanje. De Veenendaler zakte in de voorlaatste etappe naar de top van de gevreesde Angliru van de derde naar de vijfde plek in het klassement.
De etappe werd gewonnen door Alberto Contador, die na deze Vuelta afscheid neemt als profwielrenner. De Spanjaard trok tijdens de afdaling van de voorlaatste klim ten aanval en rondde zijn aanval met verve af. Achter hem zette klassementsleider Chris Froome de puntjes op de i. Hij schrijft historie door als eerste renner sinds Bernard Hinault in 1978 de Tour de France en de Vuelta a España in één jaar te winnen.
In de laatste twee kilometer van de extreem steile beklimming verloor Kelderman de aansluiting met zijn directe concurrent Ilnur Zakarin. De Rus maakte bijna een halve minuut goed op onze regiogenoot, die zelfs nog naar de vijfde plek zakte in het klassement dankzij de sterke prestatie van Contador.
Zondag staat nog een vlakke etappe door Madrid op het programma. Daarin zullen geen verschillen meer gemaakt worden in het klassement.