Instellingen

LIVEBLOG: FC Utrecht verslaat Roda JC. Interviews & meer op 93.1FM!

© FCUPhoto
UTRECHT - FC Utrecht hervat zondag de eredivisie, na de interlandperiode, met een thuiswedstrijd tegen Roda JC. De ploeg van Erik ten Hag wil drie punten pakken tegen Limburgers. De Domstedelingen wonnen tot nu toe twee keer en gingen één keer onderuit. Volg de ontwikkelingen rond dit duel in dit liveblog of luister naar het verslag op 93.1FM op Radio M Utrecht.
16.25 90+3' Daar klinkt het eindsignaal in de Galgenwaard. Utrecht wint eenvoudig met 2-0 van Roda JC, maar verzuimt meer te scoren. De ploeg van Erik ten Hag staat na vier speelrondes op een knappe gedeelde tweede plaats. Straks interviews en analyses op 93.1FM!
16.20 90' In de Galgenwaard wordt de uitblinkende Zakaria Labyad uitverkozen tot man van de wedstrijd.
16.14 85' Ook Lukas Görtler maakt zijn opwachtig. Hij vervangt Gyrano Kerk vijf minuten voor het einde.
16.05 74' Een mooi moment voor Rico Strieder: na een lange revalidatieperiode maakt de Duitse middenvelder zijn rentree in de Galgenwaard. Hij vervangt Urby Emanuelson, die een sterke wedstrijd speelde.
15.59 67' Daar is de eerste wissel aan Utrechtse kant: Jean-Christophe Bahebeck vervangt Cyriel Dessers
15.52 60' Tot ergernis van uw reporters op locatie wordt Ten Hag vermanend toegesproken door arbiter Siemen Mulder. "Ik zeg niks Gert, goede scheidsrechter", aldus een cynische Van den Berg.
15.50 58' 2-0! Zakaria Labyad tekent voor de tweede Utrechtse treffer na een fraaie aanval
15.44 54' Tweede wissel aan kant van Roda JC: Van Peppen verlaat het veld en wordt vervangen door Jannes Vansteenkiste
15.42 47' René is niet onder de indruk van het spel van de Koempels. "In de eerste helft heeft de FC heel weinig van Roda te duchten gehad. Door de minimale voorsprong moet Utrecht op zijn hoede blijven."
15.35 46' We zijn inmiddels begonnen aan de tweede helft. Geen Bahebeck, wel Van den Berg-Kruys op 93.1FM.
15.30 Gert Kruys zinspeelt op een invalbeurt van Jean-Christophe Bahebeck. "Maakte in Groningen een zeer goede indruk bij zijn debuut. Kerk speelde een ongelukkige eerste helft." Zien we Franse huurling in de tweede helft binnen de lijnen?
15.20 45' We gaan rusten in de Galgenwaard, waar Kerk vlak voor het fluitsignaal nog een kans op 2-0 langs het doel schiet.
15.13 43' Dat scheelt niets! Zakaria Labyad speelt zich knap vrij en haalt uit, maar treft de lat. Vlak voor rust staat er ondanks een aantal kansen nog steeds 1-0 op het scorebord.
15.00 30' Na een stormachtige openingsfase ligt het tempo van de wedstrijd nu iets lager. Utrecht blijft de bovenliggende partij, maar het ontbreekt vaak aan een goede eindpass.
14.45 15'. Een vroege wissel aan de kant van Roda JC: Ognjen Gnjatic verlaat het veld en wordt vervangen door Mario Engels.
14.40 12' Gert Kruys: "Je ziet de vertwijfeling op het gezicht van Robert Molenaar. Door de positiewisselingen is het in de beginfase vaak zoeken voor trainers die op bezoek zijn in de Galgenwaard. Dat is de verdienste van Erik ten Hag."
14.33 2' DOELPUNT! Het is Sander van de Streek die met zijn tweede doelpunt van het seizoen zorgt voor een spectaculaire start in de Galgenwaard.
14.30 1' Daar klinkt de fluit van scheidsrechter Siemen Mulder. We zijn los in de Galgenwaard, waar FC Utrecht over anderhalf uur zijn derde overwinning hoopt te kunnen bijschrijven. Op 93.1FM live-verslag van Rene van den Berg & Gert Kruys.
14.25 Wat feiten vooraf:
- FC Utrecht kan vanmiddag zijn dertigste zege boeken in 49 rechtstreekse ontmoetingen tegen Roda JC. De uitploeg wist twaalf keer te winnen, terwijl acht wedstrijden onbeslist eindigden.
- FC Utrecht-middenvelder Zakaria Labyad creërde vooralsnog de meeste kansen (14) van alle spelers in de Eredivisie
- Roda JC weet in 2017 moeizaam het net te vinden. De ploeg van trainer Robert Molenaar scoorde tot nu toe slechts zes doelpunten dit kalenderjaar.
Opstellingen:
FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Van der Maarel, Janssen, Braafheid; Van de Streek, Ayoub, Emanuelson; Labyad; Kerk, Dessers.
Roda JC: Jurjus, Götz, Ananou, Werker, Van Peppen, Gnjatic, Ndenge, Gustafson, El Makrini, Paulissen, Rosheuvel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.