Instellingen

Quick nog niet zeker van promotie, UVV grijpt laatste strohalm

UTRECHT - De honkballers van Quick Amersfoort zijn er nog niet in geslaagd te promoveren naar de hoofdklasse. Bij winst op Storks was een terugkeer in de hoofdklasse een feit geweest. Zonder sterspeler Brian Engelhardt verloor het de uitwedstrijd in de promotie/degradatie groep - die overigens in Amersfoort werd gespeeld - met 9-3.
Quick kwam slecht uit de startblokken en keek na drie innings tegen een 2-0 achterstand aan. In de zevende inning maakten de Amersfoorters dankzij drie veldfouten gelijk. In diezelfde inning liep Storks, dat niet over een goede lichtinstallatie beschikt, al weer vijf punten uit. Die klap kwam Quick niet meer te boven.

STROHALM

UVV daarentegen greep zijn laatste strohalm. De Utrechters, die handhaving al lang niet meer in eigen hand hebben wonnen in acht innings met 10-0 van Onze Gezellen.
Pitcher Jurjen van Zijl gooide op De Paperclip een shut-out. Hij gooide maarliefst 137 ballen. Aanvallend kreeg Van Zijl steun van Berend Ruben, Randy Daal en Brandon Rijnbergen met ieder twee binnengeslagen punten.
Komend weekend is de laatste speelronde. Quick heeft in de dubbel tegen Twins aan een zege genoeg om te promoveren. UVV moet beide ontmoetingen met DSS winnen om een kans te houden degradatie te voorkomen. De Utrechters zijn dan afhankelijk van de prestaties van Storks tegen hekkensluiter Onze Gezellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.