Instellingen

GVVV - De Dijk, weerzien met veel oude bekenden

Maarten Woudenberg (links) en Harry Zwarthoed wonnen in 2012 de schaal met Spakenburg
Maarten Woudenberg (links) en Harry Zwarthoed wonnen in 2012 de schaal met Spakenburg © Gerrit van Keulen
VEENENDAAL - GVVV - De Dijk in de 2e divisie wordt zaterdag een weerzien met veel oude bekenden. Trainer Jochem Twisker van de Amsterdammers werd in 2014 kampioen met Spakenburg, in een beslissingswedstrijd tegen uitgerekend GVVV in Volendam. Van de drie duels die Twisker met Spakenburg bij GVVV speelde, won hij er één. Verder speelden maarliefst elf spelers van De Dijk voor één of meer clubs uit onze provincie.
Tony Tol is daarvan degene met de grootste geschiedenis in het Utrechtse. De rechterverdediger speelde maarliefst zeven jaar voor IJsselmeervogels. Ook Nick Kuipers, Achmed Ahahaoui, Nabil el Gourari en Abderrahim Loukili hebben een verleden bij de Vogels. Houtenaar Loukili speelde ook nog voor Hercules, Ahahaoui kwam één jaar uit voor De Meern.
Harry Zwarthoed, Maarten Woudenberg en Robert Verschraagen werden in 2012 kampioen van de topklasse met Spakenburg, onder leiding van trainer André Paus. Het was het kampioenschap waarvan later naar buiten kwam dat het dankzij doping zou zijn behaald.
Tenslotte hebben ook Kevin Westmaas (DOVO) en de doelmannen Jeroen verhoeven (FC Utrecht) en Stan Bijl (Magreb'90) in het Utrechtse gespeeld. Opvallend genoeg is GVVV dus de enige topclub uit de provincie die geen ex-spelers bij De Dijk aantreft.
De Dijk, dat vorig seizoen kampioen werd van de 3e divisie B begon de competitie met twee zeges, maar verloor afgelopen zondag met 1-3 van Koninklijke HFC. In die wedstrijd kreeg verdediger Frank Schilder rood. Hij is zaterdag geschorst. Spits Jack Tuyp liep dinsdag tijdens de training een enkelblessure op en is enkele weken niet inzetbaar.
Bij GVVV sluit Rodny Hofman weer aan bij de selectie. Hij is hersteld van een knieblessure. Daar staat tegenover dat Caifano Latupeirissa en Danny de Leeuw wegens een blessure niet inzetbaar zijn. GVVV, dat drie punten haalde uit evenzoveel duels, speelde nog nooit een officiële wedstrijd tegen De Dijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.