Instellingen

HHC Hardenberg angstgegner voor IJsselmeervogels

De sfeer is altijd goed bij IJsselmeervogels - HHC
De sfeer is altijd goed bij IJsselmeervogels - HHC © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De supporters van IJsselmeervogels en HHC Hardenberg zijn de grootste vrienden. In het verleden werd het duel tussen beide clubs op vrijdagavond vaak voorafgegaan door een vriendschappelijke wedstrijd tussen beide supportersclubs. Dat duel gaat dit jaar niet door, omdat HHC geen team op de been kon brengen.
Het zal de goede sfeer tussen beide suppertersgroepen zaterdag niet bederven. En dat terwijl IJsselmeervogels helemaal niet graag tegen HHC Hardenberg speelt. Van de zeven ontmoetingen die beide clubs op de Westmaat afwerkten wonnen de Vogels alleen de eerste. In 2007, in de kampioenscompetitie tussen de kampioenen van de hoofdklassen A, B en C werd het 2-1. Daarna, in zes seizoenen topklasse, ging HHC vijf keer met de drie punten naar huis. Eén keer werd het gelijk.
Zowel IJsselmeervogels als HHC Hardenberg zijn verrassend goed aan het seizoen begonnen. IJsselmeervogels staat als promovendus tweede met zeven punten uit drie duels. HHC Hardenberg, dat vorig seizoen een jaar lang tegen degradatie vocht, heeft ook zeven punten, maar een iets slechter doelsaldo. Vorige week verrichtte de ploeg van trainer Gert Jan Karsten, die ooit trainer was van het tweede van de Vogels, een huzarenstukje, door Kozakken Boys na een 0-3 achterstand met 4-3 te verslaan.
Behalve Karsten kent HHC nog een speler die de weg weet in Bunschoten-Spakenburg. Aanvaler Sargon Gouriye speelde vier seizoenen voor buurman en aartsrivaal Spakenburg.
Vogels-trainer Willem Leushuis kan beschikken over een nagenoeg complete selectie. Alleen Ali Akla, die vorige week een mensicusoperatie onderging, ontbreekt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.