Instellingen

De Meern hoopt tegen EVV op eerste punten

© Orange Pictures
DE MEERN - Hercules en De Meern spelen in de 3e divisie B beide een thuiswedstrijd. Hercules ontvangt Jong Vitesse. De Meern hoopt tegen EVV de eerste punten van het seizoen binnen te slepen. Beide ploegen weten dat er donderdag nog een mooi affiche wacht. In de eerste ronde van KNVB beker ontvangt Hercules dan FC Groningen, De Meern speelt thuis tegen PEC Zwoelle.

HERCULES

Voor de tweede week op rij treft Hercules een beloftenteam. Na vorige week, toen de Utrechters in de slotfase Jong De Graafschap op de knieën kregen, komt nu Jong Vitesse naar Voordorp. Die ploeg, die vorig seizoen uit de 2e divisie degradeerde, versloeg vorige week De Meern met 2-0.
Jong Vitesse staat door die zege tweede, met evenveel punten als koploper UNA, maar met een iets meer doelsaldo. Hercules is één van de zes ploegen die op één punt van die twee koplopers staan.
Hercules mist nog altijd de geblesseerden Colin Broers en Roy Kelder. Ook Milan Doornekamp is niet inzetbaar.

DE MEERN

Promovendus De Meern lijkt topschutter Gökhan Yasar te missen. De spits die vorig jaar meer dan 40 keer scoorde speelt dit seizoen voor DVS'33. De Meern trof in de eerste drie duels in de 3e divisie slechts één keer doel. Afgelopen zondag had dat aantal verdubbeld kunnen worden, maar Gino Cornet miste een strafschop.
Diezelfde Cornet is één van de drie spelers die zondag met een blessure ontbreken. Ook doelman Iordanidis Pantelis en verdediger Aldo Hima zijn er niet bij tegen EVV, dat uit de eerste drie duels vier punten haalde. De Limburgers doen dat zoals altijd in wedstrijden waarin erg weinig wordt gescoord. In vier duels scoorde EVV één keer, de doelman moest twee keer de gang naar het net maken. Lejon Cats, Rychto Lawalata, Tom van den Linden en Sven van Doorm zijn weer inzetbaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.