Instellingen

Spakenburg verloor al 40 jaar niet in Harkema

© Website Spakenburg
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de 3e divisie A staat voor alle drie de clubs uit de provincie Utrecht een uitwedstrijd op het programma. Spakenburg reist af naar Friesland voor de ontmoeting met Harkemase Boys. DOVO speelt tegen Jong Volendam en Magreb'90 gaat in Ermelo op bezoek bij DVS'33.

SPAKENBURG

Spakenburg is met een zesde plaats en vijf punten uit drie duels de beste ploeg uit onze provincie. De Blauwen zijn nog ongeslagen en zijn dan ook favoriet in de wedstrijd tegen Harkemase Boys, dat echter maar één punt minder heeft. De laatste keer dat Spakenburg een uitwedstrijd tegen Harkemase Boys verloor, was in 1977. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat beide ploegen daarna nog maar vier keer in Friesland tegen elkaar hebben gespeeld.
John de Wolf kan nog altijd niet beschikken over de laatste aanwinst Giovanni Gravenbeek. Ook doelman Daan Huiskamp is nog geblesseerd. Tom Oostinjen en Tom Menting zijn op de weg terug, maar nog niet inzetbaar.

DOVO

DOVO kan in de uitwedstrijd tegen Jong Volendam weer beschikken over doelman Rodney Ubbergen. De aanvoerder is terug na twee duels schorsing. De Veenendalers liepen zaterdag tegen de eerste verliespartij in de 3e divisie aan, en zijn met vier uit drie middenmoter. Tegenstander Jong Volendam is met zes uit drie gedeeld tweede. "Moeilijk in te schatten", noemt DOVO-trainer Gert Kruys de tegenstander. "Je weet nooit met welke elf ze aan komen."

MAGREB'90

Op Papendorp werd afgelopen een klein feestje gebouwd. Na 14 tegendoelpunten in drie beker- en competitieduels werd tegen ODIN'59 de 'nul' gehouden. Omdat Magreb zelf wel scoorde leverde het duel tegen ODIN de eerste zege van het seizoen op, waardoor de ploeg van Jamal Yahiaoui nu evenveel punten heeft als DOVO.
In de uitwedstrijd tegen DVS'33, met voormalig De Meerntopschutter Gökhan Yasar in de spits, keert centrumverdediger Renne Donkor terug van een schorsing. De Ermeloërs worden getipt als outsider voor de titel, maar haalden uit de eerste drie duels slechts drie punten. Een goed voorteken voor Magreb is dat de twee andere Utrechtse clubs beide van DVS wonnen. DOVO met 1-0, Spakenburg met 2-1.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.