FC Utrecht hoopt FC Twente nul uit vijf te bezorgen

UTRECHT - FC Utrecht wil FC Twente een nieuwe domper bezorgen. De geplaagde ploeg uit Enschede verloor tot nu toe alle wedstrijden dit seizoen, vier in totaal.
De kans dat FC Twente het seizoen gaat starten met vijf nederlagen op rij lijkt statistisch gezien erg klein. Maar FC Utrecht trainer Erik ten Hag is er van overtuigd dat dat gaat gebeuren. "Ze spelen tegen FC Utrecht", is de korte maar heldere reactie. FC Utrecht geeft dit seizoen nauwelijks kansen weg, maar heeft de laatste wedstrijden wel meer moeite met scoren. "De kansen zijn er wel, maar we maken het niet af. Waar dat mee te maken heeft? Kwaliteit. Ik wil dat niet afdoen in de categorie pech of geluk."

INTIMIDATIE

Sinds de komst van Jean-Christophe Bahebeck lijken de aanvallers Cyriel Desser en Gyrano Kerk meer moeite te hebben het net te vinden dan ervoor. "Ik denk dat het wel mee valt", reageert Dessers, "Tegen Willem II zat hij ook al op de bank en toen scoorde ik ook. Ik ben niet geïntimideerd." Ik was wel teleurgesteld dat ik afgelopen weekend tegen Roda JC gewisseld werd, maar dat heb ik met de trainer besproken."

Kerk lijkt ook niet onder de indruk van de komst van de Fransman. "Het maakt ons alleen maar sterker. Ik hou me als ik op het veld sta niet bezig met wie er op de bank zit."

TWENTE IN HET HART

Voor Edson Braafheid blijft FC Twente een bijzondere club. De verdediger speelde 101 wedstrijden voor de club. "Twente zit zeker nog in mijn hoofd en in mijn hart. Ik heb daar een belangrijke fase doorgemaakt in mijn carrière. Daar heb ik de basis gelegd om naar het buitenland te kunnen."

KALI

Anouar Kali liep rond de training nog op krukken rond op Zoudenbalch. Maar het gaat de goede richting uit met de middenvelder. "Woensdag mogen de krukken weg en dan gaat ook het gips eraf." De Utrechter kan zich dan eindelijk gaan richten op zijn revalidatie. Kali werd begin dit seizoen tegen ADO Den Haag uit de wedstrijd geschopt en scheurde daarbij zijn achillespees in.
FC Twente - FC Utrecht begint zondag om 14.30 en is live te volgens op Radio M Utrecht, 93.1FM.

Erik ten Hag: "Geen enkele ploeg heeft geheimen voor ons, Twente ook niet."
Edson Braafheid: "Natuurlijk zit FC Twente nog in mijn hart."
Cyriel Dessers: "Concurrentie werkt niet verlammend."
Voorbeschouwing: FC Twente - FC Utrecht
Erik ten Hag: "Waarom FC Twente 5 keer op rij gaat verliezen? Ze spelen tegen FC Utrecht!"
Cyriel Dessers: "Ik was teleurgesteld in mezelf"
Gyrano Kerk: "Ik voel geen druk"
Koffie met Boonen 'uncut'