Oosterlee ziet kansen tegen Dordrecht

VEENENDAAL - GVVV dicht zich kansen toe in het KNVB-bekerduel tegen FC Dordrecht van dinsdag. Trainer Niek Oosterlee van de Veenendaalse 2e divisionist denkt dat het niveau tussen de staart van de Jupiler League en de (sub)top van de 2e divisie niet zo groot is. "Zij trainen vaker en hebben daardoor misschien meer inhoud", aldus Oosterlee. "Maar wij spelen thuis. We hebben zeker kansen."

COMPETITIE

FC Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer zag GVVV zaterdag tegen De Dijk met 3-0 winnen. Een dag eerder zat Oosterlee op de tribune bij FC Dordrecht - Almere City (1-1). GVVV steeg door die overwinning naar de zevende plaats in de 2e divisie, FC Dordrecht is de nummer 14 van de Jupiler League.

BEKER

Het laatste bekersucces dat Dordrecht kon vieren dateert van bijna 90 jaar geleden. In 1932 won DFC, zoals FC Dordrecht tot 1972 heette, ten koste van PSV de KNVB beker. In de finale werd het na verlenging 5-4. Ook in 1914 ging de beker naar Dordt, na een 3-2 zege op Haarlem. Het grootste bekersucces van GVVV is van recenter datum. In 2011 bereikten de Veenendalers ten koste van Excelsior en Sparta de kwartfinale. Daarin was AZ te sterk.
In de drie jaar daarna ging GVVV drie keer op eigen veld onderuit tegen een eredivisionist. Achtereenvolgens FC Groningen, ADO en AZ wonnen op Panhuis. Twee jaar geleden werden Veenendalers uitgeschakeld door WKE, vorig jaar vloog GVVV er met 5-2 uit tegen het een klasse lager spelende Scheveningen. FC Dordrecht blameerde zich twee jaar geleden door op eigen veld te struikelen over hoofdklasser Capelle.

KOLFF

GVVV - FC Dordrecht is een pikante wedstrijd voor Wouter Kolff. De huidige burgemeester van Dordrecht was tot afgelopen zomer eerste burger van Veenendaal. Dinsdag beklimt hij de tribunes van Panhuis. In het AD zei hij vorige week niet te weten voor wie hij gaat juichen. "Het wordt vanuit mijn perspectief een buitengewoon boeiende wedstrijd."

BLESSURE

Bij GVVV ontbreekt de geblesseerde Danny de Leeuw. Caifano Latupeirissa is weer inzetbaar. Het duel op Panhuis begint om 19.45 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.