Van der Maarel: "Het is duidelijk dat wij de favoriet zijn"

UTRECHT - FC Utrecht moet zich woensdagavond plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB beker. De eredivisionist speelt tegen de amateurs van Ajax, die vier klassen lager, in de hoofdklasse spelen. "Het is duidelijk dat wij favoriet zijn", zegt FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel. "Maar ik hoor mensen roepen dat we met minimaal 8-0 moeten winnen. Ik weet niet of dat realistisch is."
"Het is typisch Ajax", zegt trainer Erik ten Hag, die de hoofdklasser heeft laten bekijken. "Ze spelen 4-3-3 en nemen graag het initiatief. Maar wij moeten van ons zelf uit gaan."
FC Utrecht verloor in 1997 voor het laatst een bekerwedstrijd tegen een amateurclub. De eerste ronde werd destijds in een poule gespeeld en de FC ging in de laatste poulewedstrijd met 3-1 onderuit tegen Noordwijk. Het betekende uitschakeling, net als een jaar eerder, toen FC Utrecht in de poulefase, in de Galgenwaard nota bene, onderuit ging tegen Jong Sparta en de amateurs van Feyenoord.
De Ajax-amateurs waren in 2014 dichtbij een stunt, toen eredivisionist NEC pas na strafschoppen wist te winnen. Momenteel staat de ploeg derde in de hoofdklasse B, met 6 punten uit 3 duels. Afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd tegen csv Apeldoorn met 6-2 gewonnen.
Omdat het duel tussen Ajax en FC Utrecht als een risicowedstrijd wordt beschouwt, wijken de amateurs, die doorgaans op de Toekomst spelen, eenmalig uit naar de Arena. Daar zullen 174 FC Utrecht-fans voor de sfeer moeten zorgen. "We zijn meer toeschouwers gewend in de Arena", erkent Mark van der Maarel. "Het zal een bijzondere ervaring worden, maar het belangrijkste is dat we een ronde verder komen."
Bij FC Utrecht is Jean Christophe Bahebeck een twijfelgeval. De Franse spits ontbrak gisteren op de training. "Hij is wat grieperig", aldus Erik ten Hag.

Mark van der Maarel: "Het is duidelijk dat wij favoriet zijn"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.