Bekerstunt in Veenendaal: GVVV verslaat profclub FC Dordrecht

VEENENDAAL - GVVV heeft voor een verrassing gezorgd in de eerste ronde van het bekertoernooi. De Veenendalers wonnen dik verdiend met 1-0 van FC Dordrecht, dat een niveau hoger uitkomt in de Jupiler League.
De wedstrijd was net twee minuten oud toen GVVV een domper te verwerken kreeg. Rodny Hofman viel met een op het oog ernstige knieblessure uit. De rechterverdediger was net hersteld van een kruisbandkwetsuur.

EERSTE HELFT

GVVV was vervolgens in de eerste helft de betere ploeg en kreeg kansen via Den Hartog, Laghmouchi en De Graaf. FC Dordrecht stelde daar niets tegenover en mocht tevreden zijn met de 0-0 ruststand.

TWEEDE HELFT

Na rust was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers via invaller Arias, maar GVVV nam snel weer het initiatief. Jeremy de Graaf was dicht bij de 1-0, maar vond doelman Wolters op zijn weg. Even later raakte Martin van Eck namens GVVV de lat.
In de 66e minuut kreeg GVVV loon naar werken. Na weer een blunder achterin bij FC Dordrecht maakte Laghmouchi de verdiende 1-0.
In de 80e minuut kwam Dordrecht met tien man te staan toen Hamer zijn tweede gele kaart kreeg. GVVV kreeg daarna nog kansen op de 2-0, maar die bleef uit.

KOLFF

Speciale gast bij de wedstrijd was Wouter Kolff, die tot enkele weken geleden burgemeester was van Veenendaal. Hij bekleedt die functie nu in Dordrecht.