Instellingen

De druk van de koploper ligt bij IJsselmeervogels

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels reist zaterdag als koploper af naar Rijnsburg, voor de 2e divisiewedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Beide ploegen promoveerden vorig seizoen naar de 2e divisie, IJsselmeervogels als kampioen, Rijnsburgse Boys door in de play-offs Spakenburg te elimineren. Maar waar IJsselmeervogels na vier duels koploper is, staat Rijnsburgse Boys met drie punten uit drie duels in het rechterrijtje.
Bij Rijnsburgse Boys is Pieter Mulders de hoofdtrainer. Hij was ooit assistent van IJsselmeervogels-trainer Willem Leushuis, in Leushuis' eerste periode op de Westmaat. Bij de geel-zwarten spelen ook de voormalige Spakenburgers Jordy Strooker en Joël Tillema. Verdediger Massies Artien van de Rijnsburgers speelde één seizoen voor Montfoort.
Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels is een klassieker in het zaterdagvoetbal. Het duel stond 18 keer eerder op het programma op de Middelmors. De thuisclub won acht keer, IJsselmeervogels ging drie keer met de zege naar huis. Het doelsaldo is 35-27 in het voordeel van Rijnsburgse Boys.
Vogels-trainer Willem Leushuis kan beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen Ali Akla ontbreekt. Hij herstelt van een mensicusoperatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.