Instellingen

3e divisie: Thuisduels voor Spakenburg, DOVO en Magreb'90

Tom Oostinjen: na bijna een jaar terug in de wedstrijdselectie
Tom Oostinjen: na bijna een jaar terug in de wedstrijdselectie © Geert Lommers
Magreb ontvangt zaterdag Harkemase Boys
Magreb ontvangt zaterdag Harkemase Boys © RTV Utrecht / Arnold Schenk
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de 3e divisie A spelen alle Utrechtse clubs zaterdag een thuiswedstrijd. Spakenburg ontvangt Capelle, DOVO krijgt Jong FC Twente op bezoek en Magreb'90 neemt het op tegen Harkemase Boys.

SPAKENBURG

Spakenburg heeft na twee zeges op rij aansluiting gevonden bij de kopgroep en wil tegen Capelle de goede lijn doortrekken. De groen-zwarten waren in de laatste topklassejaren echter vaak een lastig obstakel voor Spakenburg. De laatste twee onderlinge duels op de Westmaat eindigden in een overwinning voor Capelle.
In totaal won Capelle, dat op de elfde plaats zeven plaatsen onder Spakenburg staat, drie keer in Spakenburg. De Blauwen zelf wonnen vier keer, drie keer eindigde de ontmoeting in een gelijkspel. Capelle kwam vorige week niet in actie. De thuiswedstrijd tegen ODIN'59 werd afgelast.
Bij Spakenburg keert Tom Oostinjen na bijna een jaar blessureleed (kruisband) terug in de wedstrijdselectie. Voor Tom Menting, Giovanni Gravenbeek en Daan Huiskamp komt de wedstrijd tegen Capelle nog te vroeg.

DOVO

Op wedstrijddag vijf speelt DOVO al voor de derde keer tegen een beloftenteam. Dit keer komt degradant Jong FC Twente naar Panhuis. DOVO is tegen de beloften nog ongeslagen, maar won er ook nog niet van. Het si een duel tussen twee middenmoters; Jong FC Twente is achtste, DOVO negende.
Trainer Gert Kruys kan zaterdag geen beroep doen op Rocco Keizer en Nick Coster. Keizer is geblesseerd, Coster geschorst.

MAGREB'90

Magreb'90 ontvangt met Harkemase Boys één van de weinige clubs in de 3e divisie A tegen wie het al eens een officiële wedstrijd speelde. Vorig seizoen eindigde het duel tussen beide teams in de tweede voorronde van de KNVB beker in een doelpuntrijk gelijkspel. Na 90 minuten was het 3-3, na verlenging 5-5. De Friezen namen vervolgens de strafschoppen beter.
Magreb'90 moet zich tegen Harkemase Boys herstellen van de 5-0 nederlaag van afgelopen zaterdag, tegen DVS'33. Magreb zakte daardoor naar de 14e plaats, de bezoekers staan twee plaatsen hoger.
Trainer Jamal Yahiaoui kan weer beschikken over Omar el Ghazouani. Hij is terug na een schorsing. Dyllan Ahinful is geblesseerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.