Instellingen

FC Utrecht op jacht naar spaarzame overwinning tegen PSV

© FCUPhoto
UTRECHT - FC Utrecht hoopt komende zondag af te rekenen met het verleden. De club won in 49 eredivisiewedstrijden slechts twee keer van tegenstander PSV, dat het zondag in de Galgenwaard treft. Voor trainer Erik ten Hag spelen die statistieken geen rol. "Successen in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en andersom werkt het ook zo."

EYEOPENER

Vorige week kende de ploeg van Ten Hag een slechte middag in Enschede, toen er met 4-0 werd verloren. De trainer, die zelf van 2009 tot 2012 assistent-trainer was in Eindhoven, hoopt dat zijn ploeg in de komende wedstrijd een positieve reactie geeft. "Soms heb je een eyeopener nodig. We hebben met elkaar gekeken wat we hiervan kunnen leren en hoe we kunnen voorkomen dat het in de toekomst nog een keer gebeurt."
Afgelopen woensdag werd de zure smaak deels weggespoeld; in de beker werd er met 6-0 afgerekend met de amateurs van Ajax, zag Ten Hag tot zijn tevredenheid. "We hebben die wedstrijd heel professioneel en zakelijk aangepakt en hebben aan onze plicht voldaan door ruim te winnen."

TERUG IN EINDHOVEN

Voor Zakaria Labyad wordt het een bijzondere wedstrijd. De middenvelder heeft net als zijn trainer een verleden bij de club uit Eindhoven, maar vertrok in 2012 naar Sporting Lissabon. Als het aan hem ligt komt er zondag een einde aan de negatieve reeks van zijn club. "Tijden zijn veranderd, want ik denk dat we nu ook een betere selectie hebben dan een aantal jaar geleden. We willen dit seizoen graag laten zien wat we kunnen tegen de topclubs van de eredivisie."

CONCURRENTIESTRIJD

Giovanni Troupee kende vorige week zijn rentree in het duel met FC Twente, maar moest in de rust plaatsmaken voor Sean Klaiber. De berichtgevingen in de media over de concurrentiestrijd laten hem koud, aldus de verdediger. "Ik was blij dat ik de vorige wedstrijd weer minuten mocht maken, ook al was het teleurstellend dat ik gewisseld werd. Alles wat er gebeurt is heeft geen invloed op de relatie tussen mij, Sean en de trainer."
Komende zondag hoopt Troupee zich te revancheren in het duel met de Eindhovenaren. Het meespelen van Klaiber is onzeker, terwijl ook Rico Strieder nog een vraagteken is. Zij kwamen gehavend uit het bekerduel met Ajax.

CHRIS DAVID

Chris David hoopt binnenkort zijn rentree te maken, nadat hij voor de tweede keer herstellende is van een kruisbandblessure. De middenvelder die in de zomer overkwam van Go Ahead Eagles traint momenteel gedeeltelijk mee met de groep. "De komende weken hoop ik volledig te kunnen aansluiten. Op dit moment train ik al wel weer mee, maar mag ik nog niet meedoen in de grote partijvorm."

NOSTRADAMUS KRUYS

Als het aan Gert Kruys ligt boekt de FC komende zondag een overwinning in het eigen stadion. De analist van RTV Utrecht voorspelde de uitslag van het bekerduel van afgelopen woendag goed en ook de doelpuntenmakers waren op één na allemaal correct. "Utrecht gaat zondag met 1-0 winnen. Cyriel Dessers scoort vlak voor tijd de winnende treffer."
FC Utrecht - PSV begint zondag om 12.30 en is live te volgens op Radio M Utrecht, 93.1FM.

Erik ten Hag: "Spelers moeten iedere dag hongerig zijn en blijven"
Willem Janssen: "We moeten leren van wedstrijd tegen FC Twente"
Zakaria Labyad: "Ook mindere wedstrijden moet je winnen als je bij de top wilt horen"
Voorbeschouwing: FC Twente - FC Utrecht
Giovanni Troupee: "Sean en ik hebben een goede band"
Zakaria Labyad: "Moeten zondag gelijk de toon zetten"
Erik ten Hag: "Wij willen dit seizoen resultaat halen tegen topploegen"
Koffie met Boonen 'uncut'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.