De Kruijf haalt uit naar voormalig bondscoach Guidetti

SCHALKWIJK - Volleybalster Robin de Kruijf heeft in het NRC hard uitgehaald naar voormalig bondscoach Giovanni Guidetti. De volleybalster uit Schalkwijk zegt dat Guidetti op een niet al te nette manier weg is gegaan bij Oranje.
Guidette vertrok iets minder dan een jaar geleden omdat hij meer tijd aan zijn pasgeboren dochtertje wilde besteden. Niet veel later werd hij bondscoach van Turkije. "Leuk excuus, zijn dochter, maar ik geloof dat niet. Een lulverhaal. Hij had de ware reden moeten noemen, wat zeer waarschijnlijk geld is geweest. Ik denk dat hij door VakifBank, ook sponsor van het Turkse nationale team, onder druk is gezet en zijn positie bij de club eventueel op het spel stond". aldus De Kruijf tegenover NRC.
De Kruijf begrijpt niets van de keuze van Guidetti. "Hij had zijn contract verlengd, hè. En hij had met ons gesproken. Dat hij in ons geloofde. Dat we zouden toewerken naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Dat we daar een medaille zouden winnen. Hij had ons een belofte gedaan, een droom gecreëerd. En dan enkele maanden later er uitstappen, en dat heel makkelijk via een e-mail kenbaar maken. En óf ik teleurgesteld was. Alsof hij ons had achtergelaten, alsof hij niet meer om ons gaf."
Op dit moment zijn de Nederlandse volleybalvrouwen actief op het EK volleybal. De Kruijf ontbreekt vanwege een enkelblessure.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.