KNVB wil Sofyan Amrabat aan Oranje binden

UTRECHT - Sofyan Amrabat is gewild. De KNVB is druk bezig om ervoor te zorgen dat de 21-jarige middenvelder zich verbindt aan het Nederlands Elftal. Amrabat kan vanwege een dubbel paspoort ook kiezen voor het nationale team van Marokko.
De voormalig speler van FC Utrecht heeft zich de laatste weken bij Feyenoord in beeld gespeeld bij de KNVB. Art Langener, de bondscoach van Jong Oranje, geeft bij de NOS aan dat hij druk bezig is met het 'naturaliseren' van Amrabat. Mogelijk haalt Langener hem bij de Jong Oranje-selectie voor de aanstaande EK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Oekraïne.

BINDEND

Er zit haast achter bij de KNVB, omdat Amrabat al een oefenduel heeft gespeeld voor Marokko. Een vriendschappelijke interland is niet bindend, pas als de speler in kwestie een officiële interland (kwalificatie of eindtoernooi) voor het vlaggenschip speelt, is de keuze niet meer terug te draaien.
De KNVB wil hiermee een herhaling Hakim Ziyech-scenario voorkomen. De Ajax-middenvelder kon eveneens kiezen tussen Nederland en Marokko, maar omdat de KNVB niets van zich liet horen, koos Ziyech voor Marokko. Net als Ziyech speelt ook Nordin Amrabat, de oudere broer van Sofyan, zijn interlands voor Marokko.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.