Instellingen

Tom Oostinjen viert rentree: "Ontvangst van publiek was fantastisch"

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Tom Oostinjen heeft na elf maanden blessureleed weer minuten gemaakt voor Spakenburg. De middenvelder mocht in de slotfase van de wedstrijd tegen Capelle onder luid applaus invallen. "Als je zo ontvangen wordt door het publiek, dat is fantastisch", zegt Oostinjen na afloop.
In oktober 2016 sloeg het noodlot toe voor de middenvelder. In de wedstrijd tegen UNA scheurde hij de kruisband van zijn rechterknie af. Een lange revalidatie volgde. "Dit is absoluut mijn mooiste dag van 2017. Ik ben er lang uit geweest en heb hard gewerkt", geeft hij aan. "Op voorhand heb ik alles op mij af laten komen. Ik heb zeker moeilijke momenten gehad, maar ben blij dat ik het heb meegemaakt. Ik ben er een sterker persoon van geworden."
In de tussentijd is Spakenburg gedegradeerd naar de derde divisie. Oostinjen moest toekijken. "Dat was een minder seizoen, daar wil ik het niet meer over hebben. Dat laten we achter ons. In de derde divisie gaan we voor het kampioenschap."

HOFMAN

Bij GVVV keerde vorige week Rodny Hofman terug van een zware knieblessure, maar woensdag tegen FC Dordrecht (in de tweede wedstrijd na zijn terugkeer) raakte de rechtsback weer geblesseerd. Gevreesd wordt voor nieuw knieletsel. Oostinjen speelde in het verleden twee jaar met Hofman samen bij de Veenendalers. "We hebben zeker contact gehad. Rodny is een goede maat", zegt Oostinjen. "Het is ook een tegenslag. Dit wil je niet, helemaal niet als je vrienden bent. Ik hoop dat het meevalt."

Beluister hier het volledige interview met Tom Oostinjen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.