Veldrijder Van der Haar 17e in Iowa

WOUDENBERG - Veldrijder Mathieu van der Poel heeft in de Verenigde Staten ook de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. De Nederlandse kampioen was in Waterloo in Wisconsin opnieuw een klasse apart. In tropische omstandigheden wist hij op het gortdroge parcours de meeste snelheid te maken. Meteen vanaf de start ging de 22-jarige coureur er vandoor waarna hij zijn voorsprong gestaag uitbouwde.
Van der Poel zegevierde met een marge van 33 seconden op nummer twee, landgenoot Corné van Kessel. De Belg Daan Soete eindigde als derde, in vrijwel dezelfde tijd als Van Kessel. Vorige week won Van der Poel in Iowa op soortgelijke wijze. Ook toen reed hij na de start snel weg uit de voorste groep. Het verschil met nummer twee Laurens Sweeck uit België bedroeg in Iowa 43 seconden.
Wereldkampioen Wout van Aert, vorige week teleurstellend veertiende, moest zondag genoegen nemen met de zevende plek. De Belg finishte op 53 seconden van de glorieuze winnaar. Woudenberger Lars van der Haar bleef steken op de zeventiende plaats.