"KNVB moet zwarte lijst met voetballers maken"

UTRECHT - Het bestuur van voetbalclub Nieuw Utrecht wil dat de KNVB meer doet tegen voetbalspelers die zich misdragen. Als het aan de Utrechtse club ligt, komt er een zwarte lijst met amateurvoetballers.
Gistermiddag raakte een speler van de club ernstig gewond doordat een ploeggenoot hem een kopstoot gaf tijdens een uitwedstrijd. Hij was de volgende dag pas weer aanspreekbaar. De speler die hem aanviel vertrok meteen na het incident, maar is inmiddels opgepakt.

VIER TRAININGEN

De club wist voor de wedstrijd nog niet dat het om een agressieve speler ging. "Hij heeft ook pas vier trainingen meegedaan", vertelt voorzitter Efrail Atak in het RTV Utrecht-programma
. "Dus we hebben ook geen dingen gezien die opvallend waren."
Atak hoopt dat de speler nooit meer mag voetballen. "Ik denk dat de KNVB daarvoor moet zorgen, want als vereniging alleen kun je niet veel. Ik denk dat de KNVB een zwarte lijst moet maken van spelers die eerder wat gedaan hebben, dan kun je als vereniging selecteren en je afvragen of je zo iemand wel wil aannemen. Want je kunt iemand toch geen bewijs van goed gedrag vragen?"

SCHEIDSRECHTER

Volgens hem speelt het probleem bij veel voetbalclubs. "Ik heb gelezen dat er vandaag ergens anders ook een kopstoot is gegeven aan een scheidsrechter. Dit kan toch niet. Waar gaan we naar toe?"
Atak zegt dat sportverenigingen dit soort incidenten zoveel mogelijk proberen te voorkomen. "Maar het probleem is dat er steeds hogere verwachtingen zijn, terwijl je het met vrijwilligers moet doen. Iedereen heeft tegenwoordig last van een tekort aan vrijwilligers, wij ook."
De inmiddels oud-Nieuw Utrecht-speler die de kopstoot gaf zit nog vast. "Ik denk dat hij het voorlopig kan schudden", stelt Atak.

REACTIE KNVB

Een woordvoerder van de KNVB laat weten dat er al een 'lijst voetbalverbod' is. Daar staan spelers op die zich zo erg hebben misdragen dat ze niet meer mogen voetballen. "Als zo'n persoon zich probeert in te schrijven bij een club krijgt de club een melding met de boodschap dat dit niet mogelijk is."

"KNVB moet zwarte lijst met voetballers maken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.