Instellingen

Quick Boys - Spakenburg kraker in 3e divisie A

Spakenburg-middenvelder Philip Ties
Spakenburg-middenvelder Philip Ties © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de 3e divisie A staat zaterdag een absolute kraker op het programma. De twee grootmachten Quick Boys en Spakenburg treffen elkaar op nieuw Zuid in Katwijk. In diezelfde afdeling gaat Magreb'90 op bezoek bij Scheveningen. DOVO speelt uit tegen Spijkenisse.

SPAKENBURG

De ontmoeting tussen Quick Boys en Spakenburg is zaterdag het duel tussen twee grootheden uit zaterdagvoetbal. Quick Boys werd elf keer landskampioen bij de zaterdagamateurs, al dient gezegd te worden dat acht van titels tussen 1946 en 1962 werden behaald, de laatste dateert van 2004. Spakenburg liet zich vier keer tot zaterdagkampioen kronen.
Sinds de invoering van de landelijke competitie in 1971 speelden Quick Boys en Spakenburg negen keer tegen elkaar in Katwijk. Vijf keer won Quick Boys, drie keer Spakenburg. Momenteel staat Quick Boys vijfde met 9 punten. Spakenburg is met 11 punten derde.
Quick Boys wordt getraind door voormalig IJsselmeervogels en Argon-trainer Jan Zoutman, maar de bekendste man op de bank bij de Katwijkers is ontegenzeglijk assistent Dirk Kuijt. Spits Jesse van Nieuwkerk, die al twee keer scoorde, kwam afgelopen zomer over van Argon.
Spakenburg-trainer John de Wolf kan weer beschikken over middenvelder Tom Menting, die de afgelopen weken minuten maakte in het tweede. Daan Huiskamp en Giovanni Gravenbeek zijn er nog niet bij.

MAGREB'90

Magreb'90 moet uit tegen Scheveningen de negatieve reeks van de laatste weken doorbreken. De Utrechters kregen in de laatste twee duels zeven doelpunten tegen en kwamen zelf niet tot scoren. Magreb heeft daardoor de meest gepasseerde defensie van de 3e divisie A.
Tegenstander Scheveningen staat dankzij de eerste seizoenszege van vorige week (1-3 bij ONS Sneek) 14e, één plaats boven Magreb'90. De bekendste spelers van de groen-witten zijn Tim Peters (ex IJsselmeervogels) en oud prof Levi Schwiebbe, die uitkwam voor onder meer ADO Den Haag en Volendam.
Bij Magreb'90 ontbreken Omar el Ghazouani (geschorst) en Dylan Ahinful (blessure).

DOVO

DOVO zal in de uitwedstrijd tegen Spijkenisse vooral beducht moeten zijn voor Michael van Dommelen. De spits, die grote triomfen vierde met Barendrecht en ASWH, scoorde dit seizoen zeven van de negen doelpunten van Spijkenisse, dat vorig jaar net als DOVO promoveerde. Ter vergelijking, DOVO maakte dit seizoen pas zes doelpunten.
Ondanks de scoringsdrift van Van Dommelen wacht Spijkenisse nog altijd op de eerste zege van het seizoen. De ploeg is met 2 punten voorlaatste in de competitie, alleen ONS Sneek doet het slechter. DOVO is met 8 punten uit vijf duels achtste.
DOVO speelde tussen 1974 en 2003 in totaal zeven keer een uitwedstrijd tegen Spijkenisse en won er nog nooit.
Trainer Gert Kruys kan weer een beroep doen op aanvoerder Nick Coster, die vorige week geschorst was. Spits Rocco Keizer is na een blessure weer inzetbaar.

LIVE

Radio M Utrecht doet zaterdag in Namen & Rugnummers live verslag van Quick Boys - Spakenburg en Scheveningen - Magreb'90.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.