UZSC-coach Bijeman voor Champions League: "Je hebt altijd een kans."

UTRECHT - De waterpolomannen van landskampioen UZSC uit Utrecht staan dit weekend voor een vrijwel onmogelijke taak. In een poule met het Italiaanse Brescia, het Spaanse Sabadell en het Kroatische Mornar Split moet de ploeg van de nieuwe coach Rob Bijeman bij de eerste twee eindigen om een ronde verder te komen.
"Het is een hele pittige loting. Italië heeft de sterkste clubcompetitie ter wereld, Kroatië is wereldkampioen en die Spanjaarden zijn ook allemaal full profs", duidt Bijeman de kracht van de tegenstanders. "Misschien dat we een kansje hebben tegen Split, want die zijn aan het verjongen en dat is dus een team in opbouw. En op een hele goeie dag kunnen we Sabadell misschien ook bijbenen."
UZSC kwam donderdag aan in Spanje, waar de poulewedstrijden worden afgewerkt. Donderdagavond en vrijdagochtend werd er getraind. Bijeman wil in Spanje vooral erg veel leren, maar hij weigert de Europese campagne te zien als een verlengde voorbereiding. "Het blijft sport. Er zijn altijd kansen. Maar ze zijn klein."
De geboren Utrechter Bijeman keerde deze zomer na een sabattical terug als coach. "Het is erg druk. Vorig jaar was ik actief als scheidsrechter en was ik door de week soms wat bezig met voetballen. Nu sta ik weer elke avond langs het bad. Dat voelt weer goed."
Het programma voor UZSC luidt komend weekend als volgt
vrijdag 20.45 uur Brescia - UZSC
zaterdag 18.00 uur Sabadell - UZSC
zondag 11.00 uur UZSC - Mornar Split

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.