Instellingen

De Kruijf keert terug: Volleybalsters naar halve finale

© ANP
SCHALKWIJK - De Nederlandse volleybalvrouwen hebben zich overtuigend geplaatst voor de halve eindstrijd van het Europees kampioenschap. In Bakoe in Azerbeidzjan rekende het team van bondscoach Jamie Morrison donderdag af met Italië: 25-17 25-20 25-13. In alle sets liep Oranje snel uit naar een ruime voorsprong en kwam het geen enkel moment in de problemen.

TERUG VAN WEGGEWEEST

Bij de Nederlandse vrouwen maakte Robin de Kruijf haar rentree. De middenaanvalster uit Schalkwijk ging een week terug door haar enkel en kwam bij het EK tot donderdag nog niet in actie. Zonder De Kruijf verloor de verliezend finalist van het laatst gehouden EK in de poulefase van Servië. Nederland moest als nummer twee van groep D een extra wedstrijd spelen (tussenronde) om de kwartfinales te bereiken. De Italiaanse vrouwen hadden in de poulefase alle duels gewonnen en schaarden zich zo automatisch bij de laatste acht teams.
De rentree van De Kruijf ging ten koste van Nicole Koolhaas. Verder koos Morrison voor hetzelfde basisteam, met Laura Dijkema, Lonneke Slöetjes, Maret Balkestein-Grothues, Anne Buijs, Yvon Beliën en Kirsten Knip. Slöetjes en Buijs blonken uit met respectievelijk 20 en 17 punten.

AZERBEIDZJAN OF DUITSLAND

In de halve eindstrijd neemt Oranje het zaterdag op tegen Azerbeidzjan of Duitsland. Die twee landen treffen elkaar vrijdag pas in de kwartfinale. De twee andere kwartfinales gaan tussen Servië en Wit-Rusland (donderdag) en Rusland en Turkije (vrijdag).

ZILVER

Nederland pakte twee jaar geleden voor eigen publiek de zilveren medaille bij het EK. Rusland was toen in de finale te sterk voor het team van de toenmalige bondscoach Giovanni Guidetti.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.