Toch geen promotie/degradatie tussen Jupiler League en Tweede Divisie

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Het is dit seizoen toch niet mogelijk om te degraderen uit de Jupiler League of te promoveren vanuit de Tweede Divisie, het niveau daaronder. Dat heeft de KNVB besloten na overleg met afgevaardigden van het betaalde voetbal en amateurvoetbal.
De voetbalbond was jarenlang bezig om promotie en degradatie van en naar het prof- en amateurvoetbal te regelen, maar er is nog onvoldoende draagvlak. Clubs zijn onder meer bezorgd over de instroom van beloftenteams en de licentie-eisen.

TERUG NAAR TEKENTAFEL

"De KNVB-directies van amateurvoetbal en betaald voetbal hebben samen met hun achterban besloten hiervoor terug naar de tekentafel te gaan", schrijft de voetbalbond. Mogelijk worden promotie en degradatie later dus alsnog weer ingevoerd.

ANDERE WIJZIGINGEN

Verder maakt de voetbalbond bekend dat in het huidige seizoen de eisen voor een minimumaantal contractspelers in de Tweede en Derde Divisie wordt versoepeld. Ook geldt voor volgend seizoen een maximumaantal beloftenteams in de Tweede Divisie, Derde Divisie en de Hoofdklasse.
Concreet betekent het nieuws dat Jong FC Utrecht niet bang hoeft te zijn dat het komend seizoen degradeert uit de Jupiler League. Clubs uit de Tweede Divisie zoals IJsselmeervogels en GVVV kunnen bij een eventueel kampioenschap niet promoveren.