Meppelink verder zonder Van Gestel: "Ik baalde heel erg"

RHENEN - Sinds een week weet beachvolleybalster Madelein Meppelink dat zij op zoek moet naar een nieuwe partner. Haar vaste metgezel Sophie van Gestel stopt vanwege aanhoudend blessureleed. Voor de Rhenense kwam het stoppen van haar partner als een verrassing.
"Toen ik het hoorde baalde ik heel erg", zegt Meppelink. Na de OIympische Spelen van 2016 vonden Meppelink en Van Gestel elkaar voor een nieuwe periode als koppel. Eerder speelden de twee tussen 2006 en 2013 al samen. Toch kijkt Meppelink met plezier terug op de periode met Van Gestel. "Het is een werkrelatie die heel intiem is. Je kan het zien als een tweede huwelijk. Het is alleen jammer dat wij als team niet alles eruit hebben kunnen halen wat erin zat."
De Europees kampioene van 2014 is er nog niet uit met wij zij gaat samenspelen richting de Olympische Spelen van Tokio in 2020. "Ik ben druk aan het praten. Ik heb meerdere opties. Samen met de bondscoaches ben ik aan het kijken met wie ik verder ga."
Het eerstvolgende toernooi dat voor Meppelink op het programma staat is de World Tour in Aalsmeer. Ze speelt daar samen met Joyce Stubbe.

Meppelink: "Het eerste wat ik zei was *piep*"