Instellingen

Sport Kort 8 oktober: Verrassende zege basketbalsters Amazone, rugbyers USRS winnen

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Hockeysters Voordaan spelen gelijk en badmintonners Amersfoort spelen gelijk. Tafeltennissters winnen VTV winnen regioderby.

BASKETBAL

De vrouwen van Amazone hebben voor het eerst sinds meer dan een jaar een eredivisiewedstrijd gewonnen. Tegen Binnenland won de Utrechtse ploeg met 78-73.

Een klasse lager won Utrecht Cangeroes met 71-60 van hekkensluiter U.S. Cangeroes staat in de middenmoot van de competitie.

WIELRENNEN

De eerste wedstrijd van de veldritcompetitie Midden Nederland is gewonnen door Kevin van Bennekom uit Culemborg.

Bij de vrouwen ging de zege naar Lisa Dorussen.

RUGBY

Het gaat de mannen van Eemland uit Amersfoort tot nu toe goed af. De ploeg versloeg Bredase met 50-0. Het is op dit moment de nummer twee van de eerste klasse.

USRS heeft een overwinning geboekt op RC Groningen. De Utrechters wonnen met 29-20 en staan hierdoor op een zevende plek in de eerste klasse.

URC verloor de de topper bij Amstelveense met 43-12 en blijft zo steken op de derde plek in de eerste klasse.

BADMINTON

BC Amersfoort heeft 4-4 gelijkgespeeld tegen VELO. De ploeg staat na vijf wedstrijden op de vierde plek in de eredivisie.

TAFELTENNIS

De vrouwen van VTV uit Nieuwegein hebben de regioderby tegen SKF uit Veenendaal gewonnen. De thuisploeg was met 5-1 te sterk. VTV staat op dit moment tweede. SKF is de nummer vijf.

HOCKEY

De dames van Voordaan hebben een punt overgehouden aan het treffen met Rood Wit. De hockeysters uit Groenekan speelden op het eigen sportpark met 2-2 gelijk. Na vijf wedstrijden staat Voordaan op een zesde plek in de overgangsklasse A.
In de overgangsklasse A hockey heeft Nijmegen doelpuntrijk gelijkgespeeld tegen Schaerweijde uit Zeist. Het werd 5-5. Promovendus USHC boekte een overwinning op Were di. De Utrechtse hekkensluiter won met 4-3. Voordaan uit Groenekan ging onderuit. Op eigen veld werd er met 4-1 verloren van Huizen.
Schaerweijde staat op dit moment vijfde. Voordaan is de nummer negen en USHC blijft ondanks de winst de hekkensluiter.
In de overgangsklasse b heeft Phoenix nipt verloren van Union. De Zeisterse mannen gingen met 4-3 onderuit. Phoenix is de hekkensluiter van de competitie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.