RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Interlandloopbaan Sneijder lijkt voorbij

UTRECHT -

Met de uitschakeling van het Nederland elftal voor het WK in Rusland, lijkt er ook een einde te komen aan de interlandloopbaan van Wesley Sneijder. De Utrechter is, sinds hij eerder dit jaar Edwin van der Sar passeerde, met 132 interlands recordinternational. De kans dat de nu 33-jarige Sneijder na de zomer van 2018 aan een nieuwe kwalificatiecyclus begint, lijkt klein. De WK-kwalificatiewedstrijd op 31 augustus tegen Frankrijk (4-0 verlies), waarin hij in de rust werd gewisseld, is naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste interland geweest.


DEBUUT

Wesley Sneijder debuteerde in 2003 als bijna 19-jarige in Oranje. Op 30 april 2003 viel hij in de rust van de vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal in voor Phillip Cocu. Een half jaar later beleefde hij zijn definitieve doorbraak in de EK-kwalicatie play-off tegen Schotland. Nederland won met 6-0, Sneijder scoorde in dat duel de belangrijke 1-0, en leverde vervolgens nog assists op Andrť Ooijer en Ruud van Nistelrooij.

WK's
Sneijder scoorde vijf doelpunten tijdens het WK van 2010 in Zuid Afrika, waarin Nederland de finale van Spanje verloor. Twee daarvan maakte hij in de met 2-1 gewonnen kwartfinale tegen BraziliŽ. Met die vijf treffers was hij ťťn van de vier topscorers van dat WK.

Vier jaar later, tijdens het WK in BraziliŽ, speelde hij zijn 100e interland. Dat gebeurde uitgerekend in de legendarische wedstrijd tegen Spanje. In die met 5-1 gewonnen wedstrijd scoorde hij niet, maar leverde wel twee assists.


DOELPUNTEN

Sneijder scoorde 31 doelpunten voor het Nederlands elftal, waaronder de tiende in de met 11-0 gewonnen EK kwalificatiewedstrijd tegen San Marino, op 7 september 2011. Het was, samen met de WK wedstrijd tegen BraziliŽ, de enige interland waarin hij twee keer scoorde. Zijn laatste Oranje-goal maakte de Utrechter op 9 juni van dit jaar, in de met 5-0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -