Ali Akla mogelijk terug in selectie IJsselmeervogels

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Op de Westmaat in Bunschoten staan zaterdag twee van de meest succesvolle amateurclubs van Nederland voor het eerst in competitieverband tegenover elkaar. IJsselmeervogels (15 keer zaterdagkampioen, zeven keer landskampioen) ontvangt dan De Treffers (drie keer zondagkampioen, twee keer landskampioen). In 1998 stonden beide clubs tegenover elkaar in de strijd om het landskampioenschap. In Groesbeek werd het 0-0, een week later stond het op de Westmaat na 90 minuten 1-1. In de verlenging sloeg De Treffers toe: 1-4.
In totaal stonden de clubs zes keer tegenover elkaar, want de Vogels en De Treffers troffen elkaar ook vier keer in de strijd om de KNVB beker. Daarin won IJsselmeervogels één keer, één keer werd het gelijk en twee keer won De Treffers.
IJsselmeervogels is dit seizoen nog ongeslagen, maar speelde laatste drie duels gelijk. Afgelopen zaterdag, bij VVSB, ging de formatie van Willem Leushuis door het oog van de naald. VVSB kwam met 2-0 voor, de Vogels kwamen na een rode kaart voor Soufyan Moro met tien man te staan, maar kwamen toch nog op 2-2. Moro is zaterdag geschorst. De Treffers beleven een wisselvallig seizoen. De Groesbekers wonnen pas twee keer en staan met 8 punten uit zeven duels op de tiende plaats.
Bij IJsselmeervogels keert Ali Akla mogelijk terug in de selectie. De aanvaller is hersteld van de meniscusoperatie die hij begin september onderging. "Hij heeft dinsdag een uur vol meegetraind en had geen reactie", aldus trainer Willem Leushuis. "Misschien haal ik hem wel bij de selectie." Aanvoerder Achraf Nejmi is hersteld van een rugblessure.
Het duel IJsselmeervogels - De Treffers is zaterdag vanaf 15.30 uur live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.