Instellingen

FC Utrecht jaagt op derde thuisoverwinning

UTRECHT - FC Utrecht wil zich met een driepunter zo snel mogelijk nestelen in het linkerrijtje. De Utrechters staan momenteel op een tiende plaats in de Eredivisie, maar een overwinning op tegenstander SC Heerenveen brengt daar mogelijk verandering in. De Friezen staan momenteel verdienstelijk vijfde op vier punten voorsprong van de club uit de Domstad.

BASISELF

Bij de thuisploeg zijn er veel vraagtekens rond de verwachte basiself. Voor de interlandbreak gooide trainer Erik ten Hag tegen Vitesse zijn ploeg om, na de 1-7 blamage tegen PSV. Mark van der Maarel, Edson Braafheid en Urby Emanuelson begonnen op de bank.
Het is de vraag in hoeverre zij slachtoffer zijn van de mindere prestaties, of van het luxeprobleem waar Ten Hag mee te kampen heeft. De hoofdtrainer heeft op verschillende posities gelijkwaardige opties, waardoor hij voor lastige keuzes staat.
Volgens Willem Janssen kan een vaste basiself nuttig zijn, maar is het in het geval van FC Utrecht niet perse nodig. "Wij hebben meerdere basisspelers. Naar mate het seizoen vordert krijg je altijd te maken met een aantal blessures en schorsingen, waardoor we uiteindelijk zullen profiteren van de brede selectie", zo zegt de aanvoerder.

INTERLANDPERIODE

Tijdens de interlandperiode speelde FC Utrecht een oefenwedstrijd tegen VFL Wolfsburg. Dat duel werd met 2-0 verloren, maar Ten Hag was desondanks positief gezind over het treffen. Behalve Dario Dumic, die met Bosnië-Herzegovina een interland speelde, kon de trainer met zijn voltallige ploeg toewerken naar het treffen met Heerenveen.
"Het was een intense wedstrijd tegen Wolfsburg. We zijn een paar dagen met het team op pad geweest, maar de spelers hebben ook een aantal rustdagen gehad. Dat is ook nuttig, want het seizoen begon al vroeg voor ons. Volgens mij is de ploeg weer fris, maar dat weten we natuurlijk pas echt na het duel met Heerenveen van aanstaande zaterdag", aldus Ten Hag.
Voor Cyriel Dessers kwam de rustperiode op een goed moment. "Na een zware maand was het wel even nodig om het hoofd leeg te maken. Ik heb de dagen die we vrij hadden aangegrepen om ervoor te zorgen dat ik weer klaar was voor de volgende wedstrijd. Deze week op training ging het goed, dus volgens mij is het aardig gelukt."

LOTGENOTEN

Bij beide ploegen staan twee spelers onder contract die graag van club gewisseld hadden: Henk Veerman aasde op een transfer naar FC Utrecht, terwijl de deal van Ramon Leeuwin naar Heerenveen op het laatste moment afketste. De kans lijkt klein dat de twee lotgenoten elkaar zaterdag bij aanvang van het duel zullen treffen. Leeuwin startte slechts één keer in de basiself, terwijl Veerman het vooralsnog louter met invalbeurten moet doen.
Vorig seizoen wonnen de Utrechters met 1-0 van Heerenveen in de eigen Galgenwaard dankzij een doelpunt van de inmiddels vertrokken Andreas Ludwig. Het duel van aanstaande zaterdag begint om 20:45 en is live te volgen via Radio M op 93.1FM.

Erik ten Hag: "Goed kunnen toewerken naar Heerenveen"
Willem Janssen: "Uiteindelijk profiteren we van de brede selectie"
Cyriel Dessers: "Heb het hoofd even leeg kunnen maken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.