Boussatta: "Buitenlandse trainers krijgen minder de kans in Nederland"

UTRECHT - Het wemelt op de Nederlandse velden van de Marokkaanse voetballers, maar op trainersvlak zet die tendens zich nauwelijks voort. Geen toeval, volgens Dries Boussatta, oud speler van onder meer FC Utrecht.
"Dat heeft uiteindelijk toch te maken met het feit dat buitenlanders minder kansen krijgen", zegt Boussatta. "Als zij niet direct presteren, krijgen ze geen tweede kans en is het meteen exit." Het lukt deze trainers daardoor niet om door te dringen tot het betaald voetbal, zegt Boussatta, die als international uitkwam voor zowel Nederland als Marokko.
Gert Kruys herkent zich hierin. Hij komt als trainer van derde divisionist DOVO weinig Marokkaanse oefenmeesters tegen en verbaast zich daarover. "Bij Magreb '90 heb ik samengewerkt met Alami Ahannach, een uitstekende trainer."
Boussatta deed zijn uitspraken in Een Berg Sport, de nieuwe talkshow van RTV Utrecht, waarin René van den Berg en Gert Kruys met verschillende gasten de laatste actualiteiten bespreken op sportgebied. Een Berg Sport is iedere week op vrijdag om 17:30 te zien op RTV Utrecht.

Boussatta: "Als buitenlandse trainers niet presteren is het meteen exit"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.