AUDIO-UPDATE: Wedstrijd Magreb'90 gestaakt na vechtpartij tussen toeschouwers

UTRECHT - De voetbalwedstrijd Capelle - Magreb'90, in de 3e divisie A, is zaterdag gestaakt na een vechtpartij tussen toeschouwers. Het tumult langs de lijn ontstond na een rode kaart van Magreb-speler Abdelfattah Zouzou.
Het moment deed zich voor in de 35e minuut van de eerste helft, bij een stand van 0-0. De scheidsrechter besloot de wedstrijd hierop tijdelijk stil te leggen, waarna het veld ontruimd werd. De politie moest in actie komen om de rust weer te laten keren op Sportpark 't Slot.
Na een kwartier kwam de mededeling dat beide ploegen geen zin meer hadden om de wedstrijd voort te zetten.

RODE KAART

Magreb-trainer Yahiaoui geeft in gesprek met RTV Utrecht aan dat het aanvankelijk een heel fair duel was. "Alles ging prima, Magreb was aan de betere hand in het begin. In de 35e minuut kreeg een speler van ons een rode kaart. Een zeer onterechte rode kaart, ook de tegenstanders beaamden dat het maximaal geel was. Zij stonden er dicht bij en op dat moment was er nog niets aan de hand", aldus Yahiaoui.

OPMERKINGEN

"Vijf seconden later was er wat tumult op de tribune. Toen keken we om en staakte de scheidsrechter de wedstrijd. Ik heb begrepen dat onze rechtsback Denzel Prijor vervelende opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd kreeg vanaf de kant, zoals 'Het wordt hier steeds donkerder in Nederland' en dat heeft een Magreb-supporter mogelijk opgevangen, waarna de vlam in de plan sloeg", vervolgt de trainer. Ook voor het moment dat het uit de hand liep werden al discriminerende opmerkingen geroepen naar Prijor.

OPSTOOTJE OP TRIBUNE

"Overigens moet ik nadrukkelijk zeggen dat het spel onderling fair was, het was een doodnormale wedstrijd. De spelers zijn onderling niet slaags met elkaar geraakt. Het was een opstootje op de tribune tussen Capelle- en Magreb-supporters", zegt Yahiaoui. De wedstrijd is uiteindelijk in goed overleg met Capelle, de scheidsrechter en een afgevaardigde van de KNVB definitief gestaakt.
Wat er gaat gebeuren met het restant van de wedstrijd, is nog niet bekend.

We spraken Justin Kevenaar (Rotterdams Dagblad) over het gestaakte duel
Magreb-trainer Yahiaoui: "Er werden discriminerende opmerkingen geroepen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.