OVVO wint korfbalderby van DOS

WESTBROEK/MAARSSEN - De korfbalderby tussen DOS uit Westbroek en OVVO/De Kroon uit Maarssen is gewonnen door OVVO. De bezoekers hadden het uiterst lastig op bezoek bij het normaal gesproken kleinere DOS, maar wisten toch met 19-14 te winnen.
De ploeg uit Westbroek begon echter furieus en kwam verrassend op 4-0 voorsprong. OVVO had niet direct een antwoord op het fysieke spel van DOS, maar kwam naarmate de wedstrijd vorderde beter in de wedstrijd. Bij rust stond 7-8 op het scorebord, waarna 'het grote' OVVO in de tweede helft het verschil maakte.
Door de zege heeft OVVO na 7 wedstrijden 9 punten in de hoofdklasse B. Het staat daarmee derde. DOS is zevende met 3 uit 7.

TWEEMAAL ZES

In diezelfde competitie speelde Tweemaal Zes uit Maartensdijk een thuiswedstrijd tegen Rohda uit Amsterdam. De uitploeg ging er met de zege vandoor, het werd 21-17 voor de Amsterdammers. Tweemaal Zes is nu zesde, met 5 punten uit 7 duels.
Voor de korfbalploegen was dit voorlopig de laatste speelronde op het veld. Nu volgt een korte rustperiode, waarna het zaalseizoen gaat beginnen.