LIVEBLOG: FC Utrecht pakt de draad op tegen Heerenveen

© RTV Utrecht / Wessel van Leeuwen
UTRECHT - In de achtste speelronde van de eredivisie neemt FC Utrecht het op tegen Heerenveen. Het is het eerste optreden in de Galgenwaard na de 7-1 nederlaag tegen PSV. Sander van de Streek en Gyrano Kerk zijn door Erik ten Hag buiten de basis gelaten. De aftrap is om 20.45. De wedstrijd is LIVE te horen op Radio M Utrecht 93.1FM in Namen en Rugnummers.

EINDSTAND 3-1


22.42 Tot zover het LIVEBLOG. Reacties zijn te horen op Radio M Utrecht 93.1FM en later vanavond terug te luisteren op de website.
22.41 FC Utrecht stijgt naar de zevende plaats. Het heeft na acht wedstrijden dertien punten. Gert Kruys is weer optimistisch. "Feyenoord speelt 0-0 tegen PEC Zwolle. De top drie komt weer dichterbij!"
22.40 Jean-Christophe Bahebeck is uitgeroepen tot 'Man of the Match'. De Fransman scoor de twee keer.
'90+ Siemen Mulder fluit af. FC Utrecht wint met 3-1. De derde zege in de Galgenwaard is een feit.
'90 Een scherpe voorzet van Emanuelson. Van de Streek kan de bal met zijn hoofd geen richting geven.
'87 Wissel Heerenveen: Stijn Schaars is klaar. Nemanja Mihaljovic mag nog vier minuten meedoen.
'84 "Bahebeck maakt indruk op mij", zegt Gert Kruys op Radio M Utrecht, "FC Utrecht doet wat het moet doen. Alleen winnen telde vanavond."
'83 Vlap en Veerman rommelen wat voor de goal van FC Utrecht. Dumic ruimt koelbloedig weg over de achterlijn. De hoekschop levert niets op.
'82 Hoekschop FC Utrecht. Dario Dumic kopt van recht voor de goal via de grond naast. Zo maakte hij hem vorige week wel voor Bosnië-Herzegovina.
'79 Er zijn overigens 17.771 toeschouwers in de Galgenwaard. Lang geen uitverkocht huis dus. Komt het door de herfstvakantie of de zaterdagavond?
'77 Wissel Heerenveen. Morten Torsby maakt plaats voor Henk Veerman. Zo speelt hij dit seizoen toch nog in de Galgenwaard.
'77 Wissel FC Utrecht. Strieder is leeggespeeld. Edson Braafheid komt erin. Erik ten Hag is door zijn wissels heen.
'71 Wissel FC Utrecht. Labyad is geblesseerd geraakt en kan niet verder. Van de Streek is zijn vervanger.
'68 Vlap heeft de bal voor het inkoppen, maar faalt. "Het is maar goed dat Veerman nog steeds aan het warmlopen is", grapt Gert Kruys.
'64 GOAL! Jean-Christophe Behebeck kopt met een snoekduik de 3-1 binnen op aangeven van Robin van der Meer. Prachtig doelpunt, zijn tweede van de avond.
'60 Wissel Heerenveen. Michel Vlap voor Marco Rojas.
'46 De ongelukkig spelende Cyriel Dessers is in de kleedkamer achtergebleven. Lukas Görtler heeft zijn plek ingenomen bij FC Utrecht.
'46 Siemen Mulder heeft gefloten voor het begin van de tweede helft.
'45 Het is rust. FC Utrecht leidt met 2-1. "Onwennig. Dat is het woord van de dag", sluit René van den Berg de eerste helft af.
'44 Strieder en Emanuelson zijn van positie gewisseld. De Duitser is terug op zijn vertrouwde '6' positie. Emanuelson speelt op recht.
'43 "De omgekeerde wereld", merkt René van den Berg op. "Een goede goal, maar er is wel werk aan de winkel".
'42 GOAL! FC Utrecht countert naar de 2-1. Bahebeck is weg over de linkerkant en passeert Hansen in de korte hoek. Zijn tweede goal voor FC Utrecht.
'39 FC Utrecht zet even druk. Strieder staat vrij voor het doel van Heerenveen maar krijgt de bal niet onder controle. "Hier had meer ingezeten", vindt Radio M Utrecht-verslaggever Pieter van Schaick.
'36 Vierde hoekschop voor de Friezen levert geen gevaar op. De omschakeling van FC Utrecht loopt ook nergens op uit.
'26 GOAL! Het is weer gelijk. Yassin Ayoub schiet een vrije trap binnen in de rechter bovenhoek. Vrijwel een kopie van de goal van Schaars. Al ging die van Heerenveen via de muur.
'23 GOAL! Dan maar rechtstreeks op doel. Stijn Schaars brengt Heerenveen alsnog op voorsprong als de vrije trap wordt overgenomen.
'22 Heerenveen scoort uit een snel genomen vrije trap. Maar scheidsrechter Siemen Mulder komt FC Utrecht te hulp. Hij had nog niet gefloten.
'16 Plotseling is Labyad weg. Hij vindt de vrijstaande Dessers, maar zijn schot mist richting.
'14 FC Utrecht is de controle kwijt. Heerenveen combineert er vrolijk op los, maar heeft Jensen nog niet op de proef kunnen stellen. "Het plannetje van Ten Hag is een miskleun", aldus René van den Berg. Gert Kruys sluit zich daarbij aan, "Utrecht staat verkeerd en eigenlijk verdient Heerenveen een goal."
'12 Kobayashi schiet uit de tweede lijn. Zijn schot gaat rakelings over het doel van Jensen. Ayoub uit zijn zorgen over het spel van zijn ploeg.
'11 Heerenveen is de betere ploeg in de eerste 10 minuten. "Heerenveen voetbalt makkelijker", merkt René van den Berg op.
'5 Strieder staat inderdaad op rechts en Emanuelson op '6'. Alvast één voorspelling van Gert Kruys die uitkomt.
'3 De eerste mogelijkheid in de wedstrijd is voor FC Utrecht. De inzet van Bahebeck wordt geblokt door een FC Utrecht verdediger.
'1 Ze zijn begonnen in de Galgenwaard!
20.34 In het nieuwe RTV Utrecht programma Een Berg Sport brengt acteur en sneldichter Korneel Evers wekelijks een prachtige Ode aan zijn favoriete club FC Utrecht.
20.25 Gert Kruys over het op de bank zitten van Van de Streek: "Ik denk dat Erik ten Hag een meer verdedigende tactiek hanteert tegen Heerenveen. Ik denk overigens dat we Strieder meer op rechts gaan zien dan anders"
20.16 Straks blikken René van den Berg en Gert Kruys vooruit op FC Utrecht - Heerenveen.

OPSTELLINGEN

FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Dumic, Janssen, v.d.Meer, Ayoub, Strieder, Labyad, Emanuelson, Bahebeck, Dessers
Heerenveen: Hansen,Dumfries, Höegh, Pierie, Woudenberg, Thorsby, Schaars, Kobayashi, Ödegaard, Ghoochannejhad, Rojas

Stijn Schaars schiet Heerenveen op voorsprong
De Galgenwaard kan al weer juichen als Yassin Ayoub gelijk maakt
Jean-Christophe Bahebeck schiet FC Utrecht op 2-1
Bahebeck maakt zijn tweede van de avond

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.