(VIDEO-/AUDIO-UPDATE) Handbal Houten: "We gaan voor promotie naar de Beneliga"

HOUTEN - De handballers van Houten hebben zaterdagavond een 30-29 voorsprong tegen koploper DFS Arnhem verspeeld. De thuisploeg stond in The Dome in Houten de hele wedstrijd op voorsprong, maar kreeg in de laatste seconde toch nog de gelijkmaker om de oren.
Bij rust was de tussenstand 18-14, in het voordeel van de Houtenaren. Later werd de voorsprong zelfs nog verder vergroot en was de marge zes punten bij een 22-16 tussenstand. Net als de voorgaande wedstrijden was er een groot verschil tussen de eerste en tweede helft van de Houtense eredivisionist. De voorbije weken was dat al vaker het geval: in het thuisduel met Aalsmeer 2 werd een 20-11 voorsprong weggegeven en eindigde de wedstrijd in 25-25.
Ondanks het weggeven van de voorsprong tegen Arnhem is Houten bezig aan een goede seizoensstart. Trainer Rick Louw debuteert als trainer op het hoogste niveau en heeft de lastige taak om Hans van Dijk op te volgen, die afgelopen zomer naar Hellas vertrok. De 29-jarige coach doet dat met een volledig nieuwe staf.
Als Houten had gewonnen hadden ze hun tegenstander op de ranglijst gepasseerd en was het zelf koploper geweest. De ploeg staat momenteel met 8 punten op een derde plaats in de Eredivisie.

Trainer Rick Louw (Handbal Houten): "Het voelt als een verloren punt"
Speler Jarn van Gool (Handbal Houten): "Wij willen meespelen om de titel"