Sport Kort zondag 15 oktober: Gelijkspel voor USHC, Voordaan & Schaerweijde, Eemland wint streekderby

PROVINCIE UTRECHT - Laatste speeldag WK dammen en nederlaag voor dames Voordaan.

HOCKEY

Schaerweijde heeft de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Leiden met 2-2 gelijkgespeeld. De Zeisterse heren staan op dit moment vijfde in de overgangsklasse A.
USHC heeft een punt gepakt op bezoek bij Huizen. De studentenhockeyers speelden met 4-4 gelijk, maar staan na zes speelrondes nog wel op de twaalfde plaats en zijn daarmee de rode lantaarndrager.
Ook de mannen van Voordaan hebben een punt gepakt: uit bij nummer 2 HIC werd er met 2-2 gelijkgespeeld. Voordaan staat momenteel achtste in de overgangsklasse A.
Phoenix heeft een 3-2 nederlaag geleden op bezoek bij Push. De hockeyers uit Zeist konden knap meekomen met de koploper, maar verloren toch nipt. De ploeg staat na zes wedstrijden op een elfde en daarmee voorlaatste plaats in de overgangsklasse B.
De dames van Voordaan hebben het duel met HIC nipt met 2-1 verloren. De ploeg uit Groenekan staat na zes wedstrijden op een zevende plek in de overgangsklasse.

DAMMEN

Heike Verheul heeft het WK Dammen besloten op een achtste plaats. Verheul speelde zondagmiddag haar laatste wedstrijd in Talinn: het werd een remise tegen de Oekraïnsche Olga Baltazhy.

HANDBAL

De vrouwen van Fortissimo hebben in eigen zaal de winst gepakt. Het was met 22-15 te sterk voor DSS. De ploeg uit Cothen staat in de eerste divisie op de zesde plek.

RUGBY

Eemland heeft de streekderby tegen URC in zijn voordeel beslist. De ploeg uit Amersfoort won met 48-24 en blijft daardoor ongeslagen als koploper in de eerste klasse. URC staat acht punten daarachter op de derde plek.
USRS heeft een ongelukkige nederlaag geleden tegen Oisterwijk Oysters. Op de Uithof werd er met 15-14 verloren. De Utrechtse rugbyers staan achtste in de eerste klasse.
De vrouwen van het Utrechtse URC hebben op eigen veld verloren van koploper Delft. Het verloor met 10-50. URC staat tweede in de eerste fase van de ereklasse.
RUS heeft een forse 45-10 nederlaag geleden tegen Waterland. De rugbyvrouwen staan derde in de eerste fase van de ereklasse, die bestaat uit een poule van vier.

TAFELTENNIS

De vrouwen van SKF hebben ruim gewonnen van De Treffers: 5-1. De Veenendalers staan op de ranglijst van de eredivisie vijfde.
Ook VTV boekte een ruime overwinning: er werd met 6-0 gewonnen van Westa. De tafeltennisdames staan daarmee tweede, op één punt achterstand van landskampioen Den Helder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.