Du Chatinier op schopstoel bij AFC

UTRECHT - Het is nog maar de vraag of Ton du Chatinier zaterdag op de bank zit als coach van het Amsterdamse AFC, bij de 2e divisiewedstrijd IJsselmeervogels - AFC. Nadat de Utrechtse trainer afgelopen weekend voor de vierde keer op rij verloor, is zijn club afgezakt naar de voorlaatste plaats en staat de positie van de voormalig trainer van onder meer FC Utrecht onder druk.
"Ik loop lang genoeg mee om te weten hoe het mechanisme werkt. Na drie of vier nederlagen neemt de druk op een trainer toe, ook wanneer die Ton du Chatinier heet", zei Du Chatinier zondag na de thuisnederlaag tegen VVSB tegen De Telegraaf. "Ook hier is een vijfde colonne die zich roert, met zelfs mensen erin van wie je het niet zou verwachten. Als trainer weet je dat je aangesteld wordt om op termijn een keer ontslagen te worden."
In een clausule in het contract staat dat Du Chatinier en AFC het contract beide zonder financiële verplichting kunnen opzeggen. De Utrechter kondigde eind vorige maand aan na dit seizoen sowieso een punt achter zijn trainerscarrière te zetten, omdat hij naar Frankrijk gaat emigreren.
Ton du Chatinier, die als voetballer meer dan 250 wedstrijden speelde voor FC Utrecht, was behalve trainer van FC Utrecht in onze provincie ook actief als trainer van Montfoort, Argon, Elinkwijk en Spakenburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.