Instellingen

Groenewegen begint Tour of Guangxi met 2e plek

VEENENDAAL - Wielrenner Dylan Groenewegen is tweede geworden in de eerste rit in de Ronde van Guangxi. De Abcoudenaar werd in de massasprint verslagen door Fernando Gaviria. De Colombiaanse sprinter van Quick-Step is ook de eerste leider in de Chinese etappekoers in de WorldTour.
Het peloton moest flink doorrijden om een andere renner van Quick-Step terug te halen. De Fransman Rémy Cavagna was overgebleven uit een vroege vlucht en had met zo'n 20 kilometer zijn voorsprong uitgebouwd naar een minuut. Onder aanvoering van Bahrain-Merida en Cannondale werd het gat dichtgereden en was het woord aan de sprinters. Veenendaler Wilco Kelderman werd 44e.
"De finale was snel en we zaten goed van voren", keek Groenewegen terug op de sprint. "Ik had wat oponthoud, waardoor ik er niet goed uit kon komen. Daar baal ik wel van, maar ik weet ook dat er deze week nog een aantal mooie kansen komt om een plek hoger te finishen."
Voor Gaviria is het de elfde sprintzege van het seizoen. De Colombiaan won eerder onder andere vier ritten in de Ronde van Italië en won daar ook het puntenklassement.
De Ronde van Guangxi duurt tot met dinsdag 24 oktober.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.