Instellingen

IJsselmeervogels wil eerherstel ten koste van AFC

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Op de Westmaat in Bunschoten staan zaterdag twee ploegen tegenover elkaar die in een dip zitten. IJsselmeervogels won al vier keer op rij niet en verloor zaterdag met 1-5 van De Treffers. AFC is na vier nederlagen op rij afgezakt naar de laatste plaats en de Utrechtse trainer Ton du Chatinier is mogelijk aan zijn laatste dagen bij de club bezig.
Vogels-trainer Willem Leushuis heeft een verleden bij de Amsterdamse club. In 2014 werd AFC onder zijn leiding kampioen van de Topklasse zondag. In de strijd om de landstitel was Spakenburg vervolgens te sterk.
IJsselmeervogels en AFC troffen elkaar nog nooit in de competitie, maar speelden in 2011 wel tegen elkaar voor de beker. Dankzij treffers van Cerezo Fung a Wing en Tim Peters wonnen de Vogels met 2-1. De twee keer gepasseerde AFC-doelman was toen Raymond van Emmerik, de huidige reservegoalie van IJsselmeervogels.
De huidige selectie van AFC telt twee spelers die bekend zijn onze regio. Verdediger Rob Rietveld speelde jaren lang voor Hercules. Doelman Patrick Zonneveld speelde van 2013 tot 2016 voor IJsselmeervogels. Hij kwam dit seizoen nog niet actie, vanwege een meniscusblessure.
Van die blessure is IJsselmeervogels-aanvaller Ali Akla hersteld. Hij is weer inzetbaar en dat is goed nieuws voor de Rooien, die het tegen AFC mogelijk moeten stellen zonder topschutter Berry Powel. Hij viel zaterdag tegen De Treffers uit met een bovenbeenblessure. Of hij tegen AFC inzetbaar, is de vraag. Twee andere aanvallers, Bryan Burgerhout (knie) en Dylan Chiazor (enkel) zijn er zeker niet bij.
Het duel tussen IJsselmeervogels en AFC is zaterdagmiddag live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.