FC Utrecht heropent jacht op bovenste plaatsen

UTRECHT - FC Utrecht wil de wedstrijd van afgelopen weekend tegen SC Heerenveen (3-1 winst) een goed vervolg geven. De mannen van Erik ten Hag nemen het op tegen AZ, dat zevende staat in de Eredivisie, één plaats hoger dan FC Utrecht.
De club uit de Domstad lijkt weer iets op de ploeg die aan het begin van het seizoen de Utrechtse harten sneller deed kloppen. Door de overwinning nestelden de Utrechters zich in het linkerrijtje, waar de nivellering fors is: de afstand op nummer 2 Ajax bedraagt slechts drie punten. Tegenstander AZ verkeert de afgelopen tijd niet in beste vorm: van de laatste drie wedstrijden werd er niet één gewonnen.

DE VRIJE TRAP

Yassin Ayoub zette tegen Heerenveen de gelijkmaker op zijn naam, door te scoren met een prachtige vrije trap. De middenvelder stopt niet met oefenen, nu hij afgelopen weekend doel trof.
"Hopelijk krijg ik de volgende wedstrijd weer een nieuwe kans om er eentje in te schieten. Ik probeer een zo vast mogelijke trap te krijgen en dat train ik door veel te oefenen. Natuurlijk gaat er af en toe wel één over of naast, maar het belangrijkste is dat je gefocust blijft", aldus Ayoub, die hoopt dat hij 'het net weer kan laten trillen'.

BAHEBECK

Ook Jean-Christophe Bahebeck hoopt zijn goede vorm door te trekken. "Ik hoop zo veel mogelijk wedstrijden te spelen en veel te scoren. Vorig jaar was ik veel geblesseerd en dat stokte mijn progressie."
Hij erkent dat de taalbarrière soms een probleem is. Bahebeck spreekt voornamelijk Frans, terwijl zijn teamgenoten Engels spreken. "Soms is communiceren inderdaad lastig. Bij vrije trappen begrijpen we elkaar niet altijd. Cyriel Dessers is de enige die Frans spreekt en de rest spreekt Engels. Dat gaat goed."

BASISELF

Keuzes te over voor Ten Hag, die zijn basiself inricht naar de kracht of zwakte van de tegenstander.
Achterin lijkt de oefenmeester te kiezen voor vastigheid. Sean Klaiber, Dario Dumic, Willem Janssen en Robin van der Meer kunnen de laatste weken op een basisplaats rekenen. Tegen Heerenveen startten Urby Emanuelson en Rico Strieder samen, om het gevaar van Heerenveen-aanvaller Martin Odegaard te neutraliseren. Sander van de Streek werd daardoor geslachtofferd. Ook Cyriel Dessers moest na een helft het veld ruimen. Hij werd vervangen door Lukas Görtler, die in de tweede helft samen met aanvalspartner Bahebeck wist te imponeren. Mogelijk dat Ten Hag dit duo komend weekend een kans gaat geven.

HISTORIE

Hoewel resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, doet Utrecht het traditiegewijs goed in de Kaasstad. De afgelopen drie seizoenen werd er geen enkele uitwedstrijd in de competitiewedstrijd verloren. Veel fans zullen met weemoed terugdenken aan het tweeluik in de play offs tussen FC Utrecht en AZ. Hoewel er met 3-0 verloren werd in Alkmaar, was de vreugde groot toen Utrecht de achterstand in de Galgenwaard omboog en na strafschoppen zelfs een ticket voor Europees voetbal verzilverde.
De wedstrijd begint aanstaande zondag om 14:30 in het AFAS Stadion. Zoals altijd zullen René van den Berg en Gert Kruys de wedstrijd van commentaar en analyses voorzien op Radio M (93.1FM).

Yassin Ayoub: "Het is een kwestie van veel oefenen"
Jean-Christophe Bahebeck: "Taalbarrière is soms een probleem"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.