Instellingen

Sport Kort zondag 22 oktober: Schaerweijde wint ruim, USHC pakt punt in streekderby

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Schaerweijde wint ruim in Zwolle, Fortissimo boekt knappe overwinning en mannen Eemland verliezen van koploper.

HOCKEY

Schaerweijde uit Zeist heeft de uitwedstrijd met Zwolle met 1-4 gewonnen. USHC heeft een punt gepakt in de streekderby tegen Voordaan. Op de Uithof werd er door de studentenhockeyers met 2-2 gelijkgespeeld.
We vinden Schaerweijde terug als vierde in de overgangsklasse A. Voordaan is zevende, USHC blijft rode lantaarndrager.
In de overgangsklasse B hebben de mannen van Phoenix met 6-2 verloren tegen nummer zes Victoria. De ploeg uit Zeist staat twaalfde en daarmee laatste op de ranglijst.
De dames van Voordaan hebben een nederlaag geleden tegen koploper Leonidas. Op bezoek in Rotterdam werd er met 3-1 verloren door de ploeg uit Groenekan. Voordaan vinden we na de zevende speelronde terug op de negende plaats in de overgangsklasse A.

HANDBAL

Nieuwegein heeft het duel met DIOS om de vijfde plaats in de 1e divisie nipt verloren. De mannen gingen in Den Hoorn met 28-24 onderuit. De ploeg staat zesde met acht punten op de ranglijst.
In de 1e divisie hebben de vrouwen van Fortissimo een 27-24 overwinning geboekt tegen Voorwaarts. De Cothense dames stijgen dankzij de overwinning naar de vijfde plaats.

RUGBY

Bij de vrouwen heeft URC een nederlaag geleden tegen Waterland. De Utrechtse ploeg ging in Puremerend met 61-14 onderuit en staat daardoor derde in de eerste fase van de ereklasse.
De wedstrijd van RUS is afgelast. Vanwege zware regenval was het veld in Delft onbespeelbaar. De wedstrijd tegen koploper Delft wordt volgende week zondag ingehaald.
RUS blijft daardoor onveranderd op de laatste plaats staan en mist mogelijk plaatsing voor de kampioenspoule.
De mannen van Eemland hebben in de eerste klasse verloren van koploper Amstelveense. De Amersfoorters gingen met 31-16 onderuit. URC versloeg RRC met 44-12. De wedstrijd van USRS tegen Delft werd afgelast.
Eemland staat tweede, URC vierde en USRS bezet de zevende plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.