Instellingen

KNZB Beker: UZSC en ZPC Amersfoort door, exit Brandenburg en VZC

© Orange Pictures
UTRECHT/AMERSFOORT - De waterpoloërs van UZSC en Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker. BZC Brandenburg en VZC Veenendaal zijn uitgeschakeld.

UZSC

UZSC won zondag met 7-2 van Polar Bears, nadat de ploeg uit Ede eerder al met 7-3 was verslagen. Na drie periodes stond het 5-0, pas in het laatste kwart kwam ook Polar Bears tot scoren. Yoran Frauenfelder en Ivan Banovac scoorden ieder twee keer voor de Utrechtse landskampioen. Casper Landeweerd, Bram van den Bersselaar en Loek Foster maakten de overige treffers.

ZPC AMERSFOORT

ZPC Amersfoort had de eerste wedstrijd tegen ZPB met 10-7 gewonnen, maar kwam in de return vlot met 3-1 achter. In de tweede periode stelde ZPC Amersfoort orde op zaken: 1-3 werd 5-3 en daarna kwam de ploeg van coach Berry Wittenberds niet meer in de problemen, eindstand 13-5.
Mitchell Budding (zie foto) was topscorer met vier treffers. Lars van der Laan en Mark Siewers maakten er twee, Freek Schijvenaars, Thijs Wolswinkel, Jan-Willem Slaghuis, Danny Budding en Wout Schijvenaars maakten de 13 vol.

VZC

Eerste klasser VZC Veenendaal mocht lang hopen op een verrassing tegen eredivisionist SVH. De Veenendalers hadden thuis met 7-8 verloren, en bleven in de uitwedstrjd lang in het spoor. Een 4-3 achterstand bij rust bood nog perspectief, maar in de tweede helft bleek SVH een maatje te groot en liep uit naar 11-6. Gilian Rijnsaardt (2), Max Kunz, Yaniek Schmidt, Remko Bouman, Ruben Boorsma waren de doelpuntenmakers voor VZC.

BZC BRANDENBURG

BZC Brandenburg verloor de uitwedstrjd tegen De Ham met 12-11 en leek dus kansrijk om de volgende ronde te bereiken. Maar het ging hopeloos mis voor de Biltenaren. Halverwege leidde De Ham al met 6-1. Uiteindelijk kreeg Brandenburg een pak slaag: 14-5. Voor de ploeg van Robert Havekotte scoorde Lars van Alfen twee keer. Ralph Jansen, Bas Mostert en Arnold Witteveen maakten er ieder één.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.