Instellingen

GVVV droomt weer van bekersuccessen

Soufiane Laghmouchi ontbreekt mogelijk tegen Koninklijke HFC
Soufiane Laghmouchi ontbreekt mogelijk tegen Koninklijke HFC © Geert Lommers
VEENENDAAL - Voor de tweede keer in vier dagen staan dinsdagavond GVVV en Koninklijke HFC tegenover elkaar. Afgelopen zaterdag won GVVV in Haarlem met 2-0, dinsdag wacht in Veenendaal de wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB beker.
GVVV bereikte de tweede ronde door achtereenvolgens Magreb'90 (7-0) en FC Dordrecht (1-0) uit te schakelen. Koninklijke HFC schakelde Westlandia (4-0) en Staphorst (2-3) uit.

GVVV

Beide ploegen hopen op een herhaling van eerdere bekersuccessen. GVVV reikte in 2011 tot de kwartfinale, door achtereenvolgens Excelsior en Sparta uit te schakelen. Excelsior, destijds ook eredivisionist, werd in Rotterdam met 3-0 geklopt. Eerste divisionist Sparta sneuvelde op Spangen na strafschoppen. In de kwartfinale tegen AZ kwam GVVV via Dennis van Meegdenburg op 0-1, maar verloor het uiteindelijk eervol met 2-1.

KONINKLIJKE HFC

Koninklijke HFC moet iets verder terug voor de grootste successen in de clubhistorie. In 1904, 1913 en 1915 wonnen de Haarlemmers de KNVB beker. Achtereenvolgens HVV (3-0), DFC (4-1) en HBS (1-0) werden in de finales geklopt.

BLESSURES

GVVV moet het dinsdagavond stellen zonder de geblesseerden Robin Mulder (lies), Danny de Leeuw (hamstring) en Rodny Hofman (knie). Soufiane Laghmouchi, die zaterdag tegen Koninklijke HFC twee keer scoorde maar uitviel met hamstringklachten, is een twijfelgeval.
De wedstrijd in Veenendaal begint dinsdag om 19.45 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.