Instellingen

VVV-Venlo lastige bekerklus voor FC Utrecht

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht krijgt woensdag de kans om zich te revancheren voor de slechte wedstrijd van zondag tegen AZ. De ploeg van Erik ten Hag speelt in de tweede ronde van de KNVB beker uit tegen VVV Venlo. FC Utrecht bereikte de tweede ronde door de amateurs van Ajax met 6-0 te verslaan. VVV Venlo klopte 3e divisionist Blauw Geel'38 met 3-0.

2005

De laatste keer dat FC Utrecht de Venlonaren trof in de beker in was in oktober 2005. In de Galgenwaard stond het na 90 minuten 1-1, door treffers van Marc-Antoine Fortuné en Marcel Meeuwis. Toen Etienne Shew Atjon vlak voor tijd rood kreeg, moest de door Foeke Booy geleide ploeg met tien man de verlenging in. Daarin schoot Garcia VVV naar de volgende ronde.

WINNAARS

Zowel FC Utrecht als VVV hebben de KNVB beker in de prijzenkast staan. VVV won het toernooi in 1959, door ADO in de finale met 4-1 te verslaan. Het was de enige keer dat de Limburgers de bekerfinale haalden. FC Utrecht pakte de beker drie keer, in 1985, 2003 en 2004. In 1982, 2002 en 2016 werd de finale verloren.

JANSSEN

FC Utrecht-captain Willem Janssen maakte in 2004 als 18-jarige zijn debuut als prof bij VVV. Hij speelde er 93 wedstrijden waarin hij 18 keer scoorde. In 2007 vertrok hij naar Roda JC.

BLESSURES

VVV, dat dit seizoen in de eredivisie verrassend presteert, kan tegen FC Utrecht niet beschikken over centrumverdediger Jerold Promes. Bij FC Utrecht ontbreken de geblesseerden Simon Makienok, Patrick Joosten, Chris David en Anouar Kali. De Franse spits Jean-Christophe Bahebeck voegde zich deze week in dit rijtje. Hij is langdurig uitgeschakeld door een achillespeesblessure.
Ook zijn er nog drie spelers van die inzetbaarheid in De Koel twijfelachtig is. Het gaat om Zakaria Labyad, Yassin Ayoub en Sean Klaiber, meldt FC Utrecht op de clubsite.

TEN HAG

"De blessure van Jean-Christophe is voor JC een persoonlijk drama. Maar we weten ook: we moeten verder", zegt trainer Erik ten Hag. "Al is het natuurlijk een forse domper dat na het langdurig wegvallen van spits Simon Makienok ook Jean-Christophe nu wegvalt. Maar het is ook een gegeven dat we nog steeds goede spitsen tot onze beschikking hebben, die ook al hebben laten zien over scorend vermogen te beschikken."
Het verlies tegen AZ, afgelopen zondag, wijt Ten Hag aan een gebrek aan scherpte. "De 3-0 nederlaag hebben we volkomen aan onszelf te wijten. De houding is wisselend. In mijn eerste seizoen hier hadden we ook een fase waarin dat zo was. De houding zal anders moeten", aldus de oefenmeester. "Er wordt van de spelers nu verwacht dat ze het omzetten. Je moet het élke dag en élke wedstrijd afroepen. Ik wil een ploeg zien die het iedere wedstrijd brengt. Dat vergt voorbereiding."
De wedstrijd in Venlo begint om 18.30 uur en is live te volgen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.