Instellingen

GVVV verslaat Koninklijke HFC, bekeravontuur duurt voort

© Henny Verbruggen
VEENENDAAL - GVVV heeft zich ten koste van Koninklijke HFC geplaatst voor de achtste finales van de KNVB-beker. De Veenendaalse club, die afgelopen zaterdag ook al met 2-0 won van de Haarlemmers, won nu met 1-0.

EERSTE HELFT

Bij rust was het nog 0-0. Met die ruststand mocht GVVV niet mopperen. De eerste helft was het volstrekte spiegelbeeld van de wedstrijd van zaterdag. Koninklijke HFC troefde GVVV op alle fronten af en had pech toen Daniël van Son de lat raakte.
Verder creëerden de Haarlemmers, hoewel ze beter waren, nauwelijks uitgespeelde kansen. GVVV was aanvallend onmachtig en kwam niet verder dan een gevaarlijke vrije trap van Roy Terschegget. "De 1e helft van zaterdag was onze best helft van dit seizoen, de 1e helft van vandaag de slechtste", zei trainer Niek Oosterlee na afloop.

ENIGE GOAL

Direct na rust deed GVVV wat Koninklijke HFC in de eerste helft niet gelukt was. Terschegget vond Taoufik Adnane en diens voorzet werd door Simon Brouwer snoeihard binnen gekopt. GVVV hield het initiatief en had pech toen een vrije trap van Adnane van 35 meter net langs de kruising ging. In de laatste vijf minuten kreeg Jeremy de Graaf twee kansen op de 2-0, maar het bleef bij 1-0.

LOTING

Doelpuntenmaker Simon Brouwer blikte alvast vooruit op de loting, en deed dat met een verwijzing naar het bekeravontuur van zes jaar geleden, toen GVVV zowel Excelsior als Sparta uitschakelde. "Doe maar Feyenoord uit, volgens mij hebben we in Rotterdam nog nooit verloren." Trainer Niek Oosterlee, verstokt Feyenoord-fan, sluit zich daarbij aan. "Dat zou heel leuk zijn ja!"

BLESSURES

De Veenendalers kwamen vier dagen voor de streekderby in de 2e divisie tegen IJsselmeervogels niet helemaal ongeschonden uit de strijd. Soufian Laghmouchi, Martin van Eck en Simon Brouwer vielen geblesseerd uit. "Simon lappen wel op", zei trainer Oosterlee. "Maar over Soufian en Martin ben ik minder optimistisch." Bij GVVV ontbreekt zaterdan sowieso Robin Mulder. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij een scheurtje in zijn lies heeft. "Niet groot, maar groot genoeg om zaterdag niet te kunnen spelen", zei Mulder, die het tweeluik tegen Koninklijke HFC ook al aan zich voorbij moest laten gaan.

FC UTRECHT

GVVV is samen met FC Utrecht de enige Utrechtse club die nog in het bekertoernooi zit. De ploeg van trainer Erik ten Hag komt morgen in actie tegen VVV-Venlo. Het uitduel tegen de Eredivisionist begint om 18.30 uur.

Niek Oosterlee: "Voor rust zeer ontevreden, de tweede helft was goed"
Simon Brouwer: "Doe nu maar Feyenoord uit, volgens mij hebben we in Rotterdam nog nooit verloren"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.