Instellingen

GVVV en Vogels maken zich op voor klassieker

VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - GVVV - IJsselmeervogels is één van de grote provinciale amateurklassiekers. Beide ploegen treffen elkaar zaterdag voor de 53e keer op het hoogste amateurniveau. 16 keer won GVVV, IJsselmeervogels was 21 keer de beste. In Veenendaal liggen de verhoudingen iets anders. Van de 26 duels die op Panhuis werden afgewerkt wonnen beide clubs negen keer.

VERHOUDINGEN

Toch is er wel iets veranderd in de verhoudingen. Want waar IJsselmeervogels jarenlang als grote favoriet aan de streekderby begon, is GVVV de laatste jaren de te kloppen ploeg. In de vijf seizoenen waarin beide clubs in de topklasse speelden, zijn de cijfers licht in het voordeel van de Veenendalers.
Ook nu begint GVVV als favoriet. De ploeg van Niek Oosterlee heeft al vijf competitieduels en twee bekerduels op rij niet meer verloren en staat tweede in de 2e divisie. IJsselmeervogels daarentegen stapte in de laatste vijf competitiewedstrijden geen enkele keer als winnaar van het veld. De mannen van Willem Leushuis staan zesde.

BLESSURES

Voordeel voor IJsselmeervogels kan zijn dat GVVV niet geheel ongeschonden uit de
tegen Koninklijke HFC is gekomen. Soufiane Laghmouchi, Martin van Eck en Simon Brouwer vielen geblesseerd uit en het is onzeker of ze zaterdag kunnen spelen. Robin Mulder en Rodny Hofman zijn er sowieso niet bij. Danny de Leeuw is waarschijnlijk weer inzetbaar.
Daar staat tegenover dat Leushuis geen beroep kan doen op de geblesseerde aanvallers Berry Powel en Bryan Burgerhout. Dylan Chiazor is wel weer fit. Ook voormalig FC Utrecht-verdediger Gévero Markiet, die deze week speelgerechtigd werd verklaard door de KNVB, is fit genoeg om te spelen.

LIVE

De wedstrijd GVVV - IJsselmeervogels is zaterdagmiddag vanaf 15.30 uur live te volgen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.