Streekderby Spakenburg - Magreb'90 op de Westmaat

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/UTRECHT - In de 3e divisie A staat zaterdag de derby tussen Spakenburg en Magreb'90 op het programma. Het Veenendaalse DOVO gaat op bezoek in Scheveningen.

DERBY

Spakenburg - Magreb'90 is een wedstrijd met twee totaal tegenstrijdige belangen. Spakenburg is, ondanks de eerste seizoensnederlaag van afgelopen weekend, nog steeds één van de favorieten voor de titel. Magreb'90 verloor vijf keer op rij en staat voorlaatste. Alleen Spijkenisse heeft minder punten dan de Utrechters.
Bij Spakenburg maakt Tom Oostinjen weer deel uit van de selectie. De middenvelder kreeg vorige week rust, omdat traner John de Wolf het niet aandurfde de net van een kruisbandoperatie herstelde speler te laten spelen op het slechte veld van ODIN'59. Alleen tweede doelman Daan Huiskamp zit nog in de ziekenboeg.
Trainer Jamal Yahiaoui van Magreb'90 kan niet beschikken over de geblesseerde centrale verdediger Nordin Bourazma. Abdel Zouzou, die twee weken geleden in de gestaakte wedstrijd tegen Capelle rood kreeg, heeft nog geen schorsing binnen gekregen van de KNVB en lijkt dus te kunnen spelen.
Opvallend is de rol die ODIN'59 uit dit seizoen speelde voor de tegenstanders van zaterdag. Magreb'90 boekte tegen de Heemskerkers de enige zege van deze competitie. Afgelopen weekend was ODIN verantwoordelijk voor de eerste nederlaag van Spakenburg.

DOVO

DOVO gaat met een compleet fitte selectie op bezoek bij Scheveningen, dat vorig jaar lang meedeed om de bovenste plaatsen, maar nu teleurstellend 14e staat. De Zuid Hollanders verloren de laatste drie duels, terwijl het Veenendaalse DOVO dankzij twee zeges op rij naar de zesde plaats is opgeklommen.
Scheveningen-spits Tim Peters speelde in 2010 één seizoen voor IJsselmeervogels. De middenvelders Peter Jungschläger en Levi Schwiebbe hebben een verleden in het betaalde voetbal.
Beide duels in de 3e divisie A zijn zaterdagmiddag live te volgen via Radio M Utrecht.